5 nasvetov za popolno kuhane testenine

Mali kuharski triki izboljšajo testeninam okus. (foto: freepik.com)

Svetovno priznani kuhar zakriva, kakšne napake počnemo pri kuhanju testenin in kako jih pripraviti, da bodo te zares skuhane popolno in okusne. Preberite njegove nasvete.

Imate tudi vi radi testenine? Pa jih znate pripraviti pravilno? Znani kuhar Dario Manca pravi, da kuhanje testenin nikakor ne pomeni, da zavremo vodo in jih stresemo v slani krop. Daleč od tega, pa tudi narobe.

Testenine so za mnoge zares ena najbolj priljubljenih jedi. Hitro jih lahko pripravimo, dodamo omako po izbiri in že imamo kosilo ali večerjo. A kuhanje testenin ne bi smelo biti površno. Če jih boste pripravljali tako, da boste upoštevali nasvete in pravila priznanega avstralskega kuharja, boste šele ugotovili, kako okusne so lahko.

S pomočjo njegovih petih nasvetov bodo vaše testenine zares vrhunske.

Imate radi testenine? (foto: Freepik.com)

Prvi nasvet: tudi vi daste na krožnik testenine, nato pa čez polijete omako? Napaka. Narediti bi morali ravno obratno, pravi Dario Manca. Kuhane testenine je potrebno stresti v omako, premešati in pustiti nekaj minut, da testenine vpijejo aromo omake.

Drugi nasvet: da bodo dobro kuhane, jih pustimo minuto ali dve dlje. Kuhar pravi, da ne počnite več tega. Testenine kuhajte toliko minut, kot je potrebno, kot piše v navodilih in niti minute dlje. Testenine bodo ravno pravšnje in se bo proces kuhanja nadaljeval, ko jih boste zmešali v omako in pustili nekaj minut pokrite.

Tretji nasvet: Poznate testenine carbonara? Ta stara italijanska jed je še danes zelo priljubljena, pogosto pa so dodane sestavine, ki jih v originalnem receptu ni. Če želite najboljše testenine carbonara, potem se držite osnovnega recepta in uporabite panceto, jajca, črni poper ter parmezan.

Četrti nasvet: med kuhanjem okušajte. Ko pripravljate testenine, okušajte omako, nadzorujte kuhanje testenin. Res je, da bo obrok hitro pripravljen, toda če boste med kuhanjem odsotni, ne bo okusen. Kuhanje testenin zahteva celega človeka in okušanje je nujno.

Peti nasvet: solite takoj. Še preden dodate testenine v vreli krop, naj bo ta slan. Sol se mora stopiti in razpustiti še preden voda zavre. Tako bodo testenine bolj okusne.

Pa dober tek!