Obveščamo: To so ukrepi, ki se bodo spremenili po vsej državi

0
Držite se ukrepov in ostanite zdravi! (foto: freepik.com)

Vlada RS je na včerajšnji novinarski konferenci sklenila, da se ta ukrep spremeni po vsej državi. Preberite več.

Kot so včeraj sklenili na Brdu pri Kranju, bo mogoče po vsej državi, ne glede na epidemiološko sliko, kupiti tudi nogavice in spodnje perilo.

Zaradi slabših epidemioloških razmer sta se Obalno-kraška in Zasavska statistična regija znova znašli med regijami v t. i. črni fazi, kar pomeni, da bodo v teh regijah znova zaprle vrata nekatere nenujne trgovine in kulturne ustanove. Bo pa po vsej državi v prodajalnah z živili znova možno kupiti nogavice in perilo, so sporočili po seji vlade.

Glede na prilagojen načrt sproščanja protikoronskih ukrepov, ki ga je v začetku meseca določila vlada, so slovenske regije v različnih fazah sproščanja ukrepov. V zadnjem tednu so bile v črni fazi z najstrožjim režimom ukrepov jugovzhodna, goriška in posavska regija, po novem bosta med njimi še obalno-kraška in zasavska, izhaja iz sporočila po seji vlade. V rdeči fazi ostajajo v pomurski, podravski, koroški, savinjski, osrednjeslovenski, gorenjski in primorsko-notranjski regiji.

(foto: Freepik.com)

Ali bodo v obalno-kraški in zasavski regiji šole znova zaprle vrata, sicer še ni jasno, odločitev o tem bo vlada sprejela v četrtek. Je pa že jasno, da se bodo v teh dveh regijah zaprle galerije in muzeji, knjižnice pa bodo prešle na brezstično izposojo.

Prav tako se bodo zaprle specializirane prodajalne z otroškim programom, vulkanizerske, avtomehanične, avtoličarske ali avtokleparske delavnice ter delavnice za popravilo koles, ki obratujejo v ostalih sedmih statističnih regijah. Tudi smučišča obratujejo le v rdečih regijah.

Je pa vlada določila, da bo po novem v trgovinah, ki prodajajo pretežno živila ter blago za osebno nego in čiščenje, dovoljena tudi prodaja nogavic in perila.

Povzeto po STA