Nad svetom sladic jo je navdušila stara mama

Zgodba komaj 19-letne Hane Kotar je zares navdihujoča. Že pri rosnih letih je stopila v velike čevlje, a ji uspeva v največji možni meri.

Je lastnica kavarnice in čokoladnice ter slaščičarstva Mama Paula. Obenem trenutno zaključuje maturo. Njen svet je svet sladic, ki jo zanima že od malega, nad njim pa jo je navdušila stara mama Paula. »Prav zato sem se odločila za ime blagovne znamke Mama Paula,« opisuje vedno nasmejana, energična in dinamična Hana Kotar, ki se s svojimi čokoladami in sladoledom postavlja ob bok najboljšim. Njeni izdelki so narejeni iz najbolj kakovostnih, naravnih in pristnih sestavin. »Pri nas se lahko odločite za več vrst čokolad, tortic, sladic v kozarčkih, sadno-veganski sladoled iz pravega sadja ali mlečni sladoled iz domačega mleka. Čokoladi lahko za piko na i dodam sijaj z jedilnim bronastim prahom. Največja pohvala zame je, ko ljudje po okušanju mojih sladoledov, priznajo, da so resnično čutili tisti okus sladoleda, ki so ga jedli,« poudarja 19-letnica.

Zakomplicirana gospodična

Sadno-veganski sladoled iz pravega sadja in mlečni sladoled iz domačega mleka.

O slaščičarstvu se je izobraževala tako v Sloveniji kot tudi tujini. »Med drugim sem se učila pri priznanem slaščičarju Mariu Di Costanzu iz Napolija, kjer sem v Milanu pod njegovim vodstvom ustvarjala čokolade in druge sladice. Prav tako sem sodelovala in si znanje ter izkušnje nabirala od znanih slovenskih ustvarjalcev slaščic,« je zaupala Hana, ki ustvarja tudi personalizirane kakovostne čokolade, ki so različnih dimenzij in okusov. Zanimive pa so njene besede o čokoladi, za katero pravi, da je res zakomplicirana gospodična. »Pri delu z njo je treba biti zelo pozoren, saj je treba paziti na več dejavnikov, kot sta na primer vlaga in temperatura kajti, če jih ne opazimo se na čokoladi lahko poznajo različne nepravilnosti,« še zaključi mojstrica slaščic.

Brezplačna objava