Triki, kako koristno uporabiti limono

(foto: freepik.com)

Z limono lahko tudi čistite. V prispevku preberite nekaj enostavnih trikov, ki vam bodo zagotovo všeč.

Očistite kuhinjski pult

Namesto kemijskih proizvodov za čiščenje kuhinje tokrat vzemite limono. Dobro jo ožemite in njen sok namažite na kuhinjske pulte. Pustite ga delovati 15 minut, nato obrišite s toplo vodo. Pult bo čist, dišeč in lesketajoč.

Lesena deska, leglo bakterij

Ni lahko očistiti leseno desko. V pomivalni stroj ne sodi, na njej pa je zaradi rezanja zelenjave, mesa in druge hrane, polno bakterij. Nekatere gospodinje prisegajo na limonin sok. Tega preprosto natrite na desko in pustite delovati 15 minut. Nato izperite pod vročo vodo.

Vredno je poskusiti.

Vodni kamen

Limonin sok pa baje deluje tudi proti vodnemu kamnu. Če ga imate na pomivalnem koritu, na pipah, poskusite z limono. Limonin sok namažite na pipe, na pomivalno korito in pustite delovati 15 minut. Izperite s toplo vodo.

Limona deluje antibakterijsko in je učinkovito naravno čistilo. (foto: Pexels.com)

Štedilnik

Za čiščenje štedilnika uporabite limonin sok in sol. Polovico limone dobro ožemite, zmešajte sok s soljo in z mešanico natrite štedilnik. Dobro obrišite. Z enako mešanico se lahko lotite tudi pečice.

Detergent za posodo

Detergent za posodo lahko naredite sami. Sok limone in sodo bikarbono zmešajte in s tem čistite posodo. Mešanica pa je idealno čistilo tudi za v pomivalni stroj. Posoda bo prav tako čista in sijoča.

Čista okna

V posodo z razpršilom zmešajte sok limone in vodo. Z mešanico očistite okna.