KUHAJMO SKUPAJ: Ribji file po mediteransko

Ribji file po mediteransko (foto: Selma Bizjak)

Pri tem receptu lahko izberete file ribe, ki vam je najbolj okusna. Jaz sem izbrala file vitkega soma, ker je zelo blagega okusa. Pri ribah rada uporabim mešanico mediteranskih zelišč Trije kralji, saj ji dodajo posebno noto.

Za 1 osebo: očiščen ribji file, 12 mini paradižnikov (datterini, cocktail, češnjev), 10 črnih oliv, pest kaper, mešanica mediteranskih zelišč Trije kralji, maslo, oljčno olje, 1 dl belega vina

Priprava:

  1. Ribji file operemo pod tekočo vodo in obrišemo s papirnato brisačko.
  2. Keramični pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo ribji file.
  3. Ob ribjem fileju dodamo na polovico prerezane paradižnike, olive in kapre.
  4. Vse pokapljamo z oljčnim oljem.
  5. Posujemo z mešanico mediteranskih zelišč Trije kralji.
  6. Po ribjem fileju porazdelimo nekaj tankih rezin masla.
  7. V pekač prilijemo belo vino.
  8. Pekač z vsebino postavimo v prej ogreto pečico (200°C) na srednje vodilo.
  9. Pečemo 20 – 25 minut.
  10. Ribji file postavimo na servirni krožnik, dodamo zelenjavo ter prelijemo z zgoščeno tekočino od pečenja.
Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.