Zakaj bi morali na tešče jesti grenivke?

Peške grenivke so izredno zdrave. (foto: Pixabay.com)

Grenivka spada med sadeže, ki vsebujejo zelo veliko antioksidantov. Preberite, kako vam lahko pomaga pri hujšanju in urejanju prebave.

Grenivka je močno orožje za vse tiste, ki bi si radi uredili prebavo in hitreje shujšali. Na telo vpliva tako, da pospešuje topljenje odvečnih kilogramov. Deluje na inzulin, in sicer znižuje njegovo raven v krvi, kar pa pomaga pri hujšanju.

Številne raziskave so pokazale, da lahko z njeno pomočjo veliko hitreje shujšate. Japonska študija je pokazala, da vsakodnevno uživanje pol grenivke pred obrokom lahko pripomore k hitrejšemu hujšanju, tisti, ki so jo jedli, so shujšali hitreje.

Najboljši način uživanja grenivke je zjutraj na tešče. Pojeste lahko en sadež ali pa jo zmešate s paličnim mešalnikom, dodate še nekaj vode in na tešče popijete.

Grenivka topi maščobo. (foto: Pixabay.com)

A previdno!

Grenivka je zdrava, a ne vedno. Ima lahko negativne učinke, če uživate nekatera zdravila za zniževanje holesterola iz skupine statitov, nekatera zdravila za zniževanje povišanega krvnega tlaka, nekatera zdravila, ki preprečujejo zavrnitev telesa presajenih organov, nekatera zdravila za zdravljenje anksioznosti, nekatera zdravila, ki se jih uporablja pri boleznih, kot sta Crohnova bolezen in ulcerozni kolitis, nekatera zdravila za zdravljenje srčnih aritmij in nekateri antihistaminiki.

Če bi radi grenivko dodali na svoj jedilnik in če uživate določena zdravila, se prej posvetujte s svojim zdravnikom.