KUHAJMO SKUPAJ: Kuskus z zelenjavo

Kuskus z zelenjavo (foto: Selma Bizjak)

Zadnje čase se velikokrat na mojem krožniku znajde tudi ta žitarica, ki sicer ni značilna za naše kraje, še manj za mojo kuhinjo, a vztrajno dobiva svoje mesto na tedenskem jedilniku, ker je enostavno dobra. Prvi recept, ki sem ga pripravila za kulinarični blog je zelenjavni, bolje rečeno vegetarijanski.

Za 4 osebe potrebujemo: 400 gr kuskusa, 1 manjši jajčevec, 1 – 2 korenčka, polovica pora, 120 g zamrznjenega graha (lahko tudi iz konzerve, vendar ga dodate tik pred koncem praženja zelenjave), 1 rdeča paprika, 6 gojenih špragljev, kraljeva morska sol Trije kraljimediteranska zelišča Trije kralji, olje

Začimbe Trije kralji najdete v spletni trgovini www.zacimbe.si, kjer lahko z uporabo kode SSB15 opravite nakup kar 15 % ceneje!

Priprava:

  1. Očistimo, operemo ter narežemo zelenjavo; jajčevec na kolobarje in nato na majhne kocke, korenček na kocke, por na kolobarje, papriko na kocke, šparglje nalomimo.
  2. V večji ponvi segrejemo olje in najprej popražimo na kolobarje narezan por. Nato dodamo vso ostalo zelenjavo; jajčevec, korenček, grah, rdečo papriko in šparglje.
  3. Pokrito dušimo približno 10 minut.
  4. Solimo in posujemo z mediteranskimi zelišči. Premešamo.
  5. Kuskus pripravimo po navodilih proizvajalca ter ga vmešamo v praženo zelenjavo.
  6. Jed lahko uživamo toplo ali hladno.
Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.