Ste lastnik psa? Preberite, kaj pomenijo določene stvari, ki jih počne

foto: freepik.com

Pes je človekov najboljši prijatelj, to drži. Pogosto pa pes svojega lastnika dobro razume in ve, kaj mu želi dopovedati. Lastnik pa včasih ne razume najbolj, zakaj pes počne določene stvari. Nekaj jih razjasnjujemo v prispevku.

Vam pes povsod sledi?

Če vam vaš psiček sledi povsod, je to znak, da ne želi biti sam. sledi pa vam lahko tudi zato, ker je radoveden in želi vedeti, kaj boste počeli. Tretji razlog pa je, da se želi prepričati, da ste varni in vam zato sledi povsod. Saj nenazadnje je znano, da je pes najboljši čuvaj.

Zakaj psi krožijo, preden ležejo?

To navado lahko povežemo z nagonom, ki se je ohranil od njihovih prednikov. Nekoč so psi spali na prostem in s kroženjem so si nekoliko omehčali ležišče. Najverjetneje pa psi to iz enakega razloga počnejo še danes. S tem ko stopajo s tačkami, si rahljajo ležišče, nato pa ležejo.

Pes je človekov najboljši prijatelj. (foto: pexels.com)

Zakaj psi radi spijo na vaši odeji ali vzglavniku?

Vaša odeja je mehka in topla in to psom ugaja. Prav tako pa na odeji in vzglavniku puščate svoj vonj, ki ga psi dobro zaznajo. Ker vas vaš pasji prijatelj jemlje kot vodjo tropa, želi biti v vaši bližini tudi, kadar vas ni. Zato izbere vaše ležišče, ki ga pomirja.

Zakaj psi nagnejo glavo, ko vas poslušajo?

Mnogi psi nagnejo glavo, kadar jim nekdo prigovarja. To storijo zato, da izostrijo vid. Psi namreč slabše vidijo in če glavo nagnejo postrani, se jim vid izboljša.