Tokrat sem moj klasičen recept za krompirjeve njoke predelala in namesto bele ostre moke uporabila pirino moko. Rezultat je bil zelo okusen, saj ni o njokih ostalo niti sledu. Mesni golaž pa je itak za krožnik polizat.
Za krompirjeve njoke: 1 kg krompirja (jaz uporabim mehko rumeno sorto), 350 g pirine moke, 2 jajci, 1 jž olja, sol
Za mesni golaž: 1kg prašičkovega stegna, 2 večji čebuli, 1 strok česna, olje, sol, poper, paradižnikov koncentrat iz tube, 1 žlica moke, voda.
Priprava:
- Olupljen krompir skuhamo v slani vodi, ga malce ohladimo in pretlačimo.
- Dodamo sol po potrebi, maslo, jajci in moko ter dobro zgnetemo testo.
- Iz testa zvaljamo podolgovat svaljek in ga narežemo na manjše kvadratke ali pravokotnike – njoke.
- V slanem kropu jih kuhamo 15 minut oziroma dokler ne priplavajo na površino. Takrat jih odcedimo.
- Ponudimo z mesnim golažem in parmezanom.
Recept za mesni golaž najdete na povezavi
Mesni golaž – Sladko Slane Brbončice (sladkoslanebrboncice.si)
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.