KUHAJMO SKUPAJ: Krompirjevi njoki s pirino moko in mesni golaž

Foto: Selma Bizjak

Tokrat sem moj klasičen recept za krompirjeve njoke predelala in namesto bele ostre moke uporabila pirino moko. Rezultat je bil zelo okusen, saj ni o njokih ostalo niti sledu. Mesni golaž pa je itak za krožnik polizat.

Za krompirjeve njoke: 1 kg krompirja (jaz uporabim mehko rumeno sorto), 350 g pirine moke, 2 jajci, 1 jž olja, sol

Za mesni golaž: 1kg prašičkovega stegna, 2 večji čebuli, 1 strok česna, olje, sol, poper, paradižnikov koncentrat iz tube, 1 žlica moke, voda.

Priprava:

  1. Olupljen krompir skuhamo v slani vodi, ga malce ohladimo in pretlačimo.
  2. Dodamo sol po potrebi, maslo, jajci in moko ter dobro zgnetemo testo.
  3. Iz testa zvaljamo podolgovat svaljek in ga narežemo na manjše kvadratke ali pravokotnike – njoke.
  4. V slanem kropu jih kuhamo 15 minut oziroma dokler ne priplavajo na površino. Takrat jih odcedimo.
  5. Ponudimo z mesnim golažem in parmezanom.

Recept za mesni golaž najdete na povezavi

Mesni golaž – Sladko Slane Brbončice (sladkoslanebrboncice.si)

Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.