Soda bikarbona za lajšanje zdravstvenih težav

foto: Freepik.com

V prispevku smo zbrali nekaj preverjenih nasvetov, s katerimi si lahko pomagate lajšati bolezenske težave.

Soda bikarbona je znana kot vsestransko uporabna. Brez nje ne moremo na vrtu in v sadovnjaku, pri opravljanju gospodinjskih opravil, pri kuhanju in pečenju, odlična pa je tudi za nego telesa ter za lajšanje nekaterih bolezenski težav.

Če se boste odločili, da si za določeno bolezensko težavo pomagate tudi s sodo bikarbono in če je do sedaj niste uporabljali, je pametno, da se prej posvetujete tudi s svojim zdravnikom.

Zbrali smo nekaj preverjenih nasvetov. Morda bodo pomagali tudi vam.

Za lajšanje slabosti in bolečin v želodcu

Če imate težave s pekočo zgago, če ste napihnjeni, imate slabosti, krče ali vetrove, si pripravite dva decilitra tople vode, vanjo zamešajte pol žličke sode bikarbone in popijte. Če je potrebno, pijte tri dni zaporedoma.

Zeliščni čaj z dodatkom sode bikarbone pomaga lajšati bolezni dihal. (foto: freepik.com)

Kopel proti utrujenosti in za razstrupitev

Z njo lahko razstrupite telo, preženete utrujenost in poskrbite za lepšo ter zdravo kožo. Natočite si vodo v kad, nato pa ji dodajte skodelico sode bikarbone. Dodate lahko tudi eterično olje sivke ali mete. Če imate težave z glivičnimi obolenji, težave s kožo, lahko dodate kopeli tudi nekaj kapljic olja čajevca. Takšno kopel si pripravljajte enkrat tedensko.

Bolezni dihal in gripa

Ljudski recept pravi, da lahko s pomočjo sode bikarbone lajšamo tudi težave z dihali. Vsako jutri na tešče in vsak večer pred spanjem popijemo kozarec mlačne vode ali zeliščnega čaja, z dodatkom sode bikarbone. Dovolj je četrt žličke.