Rezultat ankete: Solidarnostni dodatek upokojencem upravičen ali ne?

Pričakovano višino pokojnine si lahko po novem izračunamo sami! (foto: freepik.com)

Vlada pod vodstvom Janeza Janše v protikoronskih paketih ni pozabila na upokojence. Upokojencem z najnižjimi pokojninami je zagotovila dva solidarnostna dodatka. Da je bila pomoč v obliki solidarnostnih dodatkov še kako upravičena, pove podatek ankete SDS Posvet z volivci, kjer jih je kar 80 odstotkov odgovorilo v prid pomoči v času epidemije koronavirusa. Upokojenci so bili pod levimi vladami celo v času gospodarske konjunkture spregledani.

V Slovenski demokratski stranki so letos že tradicionalno organizirali Posvet z volivci, s katerim želijo pridobiti vaše mnenje o aktualnem dogajanju v Sloveniji. Želijo si slišati glas ljudi, da lahko na podlagi tega oblikujejo rešitve ter izboljšajo življenjski standard v Sloveniji. V letošnji akciji je sodelovalo več kot 27 tisoč vprašanih, kar je anketa z daleč največjim vzorcem.

Solidarnosti dodatek je prejelo več kot 300 tisoč upokojencev z nizkimi pokojninami. Upokojenci, ki prejemajo pokojnino v višini do 510 evrov, so prejeli dva solidarnostna dodatka po 300 evrov. Skupaj so torej prejeli 600 evrov. Upokojenci, s pokojnino med 510,01 in 612 evri, so skupaj prejeli 460 evrov solidarnostnega dodatka, oz. dvakrat po 230 evrov. Solidarnostna dodatka so dobili tudi upokojenci s pokojnino med 612,01 in 714 evri. Prejeli so dvakrat po 130 evrov, torej so skupaj prejeli 260 evrov.

V anketi Posvet z volivci so tako Slovence vprašali, ali se jim zdi takšna pomoč upravičena. Da sta bila solidarnostna dodatka v času koronakrize upravičena meni 80 odstotkov vprašanih, medtem ko se preostalih 20 odstotkov s tem ne strinja.Slika

Na konkretno vprašanje o upravičenosti izplačila solidarnostnega dodatka je odgovorilo več kot 18 tisoč vprašanih.

Vir članka: NOVA24TV