Izboljšuje prebavo, krepi zdravje kosti in imunsko odpornost.
Če bi vsak dan popili po en kozarec mlečnega kefirja, bi za svoje zdravje naredili veliko, pravijo strokovnjaki za prehrano. Kefir je odličen vir kalcija, bogat je s probiotičnimi bakterijami.
Če ga uživamo redno, lahko z njim pomagamo pri uravnavanju krvnega tlaku, znižujemo nevarni holesterol in sladkor v krvi.
Preberite, kdaj je kefir nepogrešljiv!
Za dobro prebavo
Ker vsebuje mnogo probiotikov, je odličen tudi za prebavo. Probiotiki pomagajo, da se v črevesju razvijajo zdrave bakterije. S tem se uredi prebava, je bolj redna, odpravimo lahko tudi vetrove in napihnjenost. Polepša pa se tudi videz kože.
Za zdravje kosti
Tradicionalni mlečni kefir je pripravljen iz kvalitetnega kravjega mleka, ki vsebuje veliko kalcija in vitamina K. Oba sta zelo dobrodošla za dobro zdravje kosti. S staranjem se gostota kosti zmanjšuje, zato je zelo priporočljivo, da posegamo po hrani, ki jih krepi.
Za boljšo imunsko odpornost
Kefir s svojimi zdravimi bakterijami pripomore tudi, da gradimo na dobri imunski odpornosti. To pomeni, da smo veliko bolj zaščiteni pred raznimi prehladi in virusi, ki nas obkrožajo.
Kozarec kefirja pri zajtrku naj postane rutina. Za zdravje!