Triki, s katerimi bodo vaše rože bujno rasle in cvetele

Foto: pixabay.com

V prispevku boste našli super naravne nasvete, s katerimi lahko hitro okrepite rast in cvetenje svojim rožicam.

Stari ljudski nasveti so še danes aktualni. Nekoč gospodinje niso imele umetnih gnojil za rože, pa so te kljub temu bujno cvetele in bile zdrave. Kako so si pomagale? Z naravnimi triki.

Sladkor

Sladkor je vir energije in nekatere rastline ga imajo zelo rade. Na primer kaktusi ali fikusi. Ne bodo pa se ga branile tudi ostale lončnice. Če želite poskusiti pospešiti rast s sladkorjem, eno žličko sladkorja raztopite v decilitru vode, zmešajte v liter vode in enkrat mesečno zalijte svoje rože.

Aspirin

Aspirin je zares vsestranski. Uporabimo ga lahko tudi kot gnojilo za rože. Tableto raztopite v litru vode, nalijte mešanico v posodo z razpršilom in pršite po listih zelenih rastlin. Pomaga, da so rastline bolj odporne, da ne zbolijo, da jih ne načnejo zajedavci.

Strok česna pomaga, da se rastlina opomore. (foto: Freepik.com)

Česen

Če je lončnica zelo oslabela, si lahko pomagate s strokom česna. Zakopljite ga v zemljo in počakajte nekaj dni. Rastlina si bo opomogla.

Jajčne lupine

Posušene jajčne lupine zdrobite in zmešajte z zemljo, v kateri je rastlina. Nato zalijte. Hitro se bo poznalo, saj bo rastlina lepše rasla in cvetela.