Ta enolončnica je še ena tistih jedi iz mojega otroštva. In najboljšo še vedno skuha moja mama. Jaz pa bom z vami delila družinski recept.
Za 4 – 6 oseb potrebujemo: 1 vazo kisle repe, 3 – 4 manjše krompirje, strok česna, olje, 2 jž moke, 1 čž mlete sladke rdeče paprike, sol, skodelica kuhanega rjavega fižola
Priprava:
- Krompir olupimo in narežemo na kocke, ga operemo in skuhamo v slanem kropu.
- Medtem v drugem loncu na kratko pokuhamo še kislo repo, v katero narežemo olupljen strok česna.
- Ko je krompir kuhan, ga pretlačimo v vodi, v kateri se je kuhal.
- Kislo repo odcedimo in jo dodamo v vodo s pretlačenim krompirjem.
- Dodamo še kuhan fižol.
- Skupaj kuhamo še 15 minut.
- Pripravimo prežganje. Na vroči maščobi prepražimo moko, da postane zlatorumene barve. Odstavimo s kuhališča in dodamo čajno žličko mlete sladke rdeče paprike.
- Premešamo in vmešamo v enolončnico.
- Med mešanjem kuhamo še približno 10 minut in odstavimo.
- Preden postrežemo, malce počakamo, da postoji.
- Še boljša pa je, kot vse enolončnice. naslednji dan.
- Enolončnico hranimo v hladilniku do največ 3 dni.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.