KUHAJMO SKUPAJ: Lazanja s tremi siri

Lazanja s tremi siri (foto: Selma Bizjak)

Lazanja je ena mojih najljubših jedi. Všeč mi je sočna, polna sira in okusnega bešamela, ki ga pripravim sama. Tokrat sem izbrala klasično, mesno, sem pa kombinirala tri različne sire; mehki sir Livada, mozzarello in parmezan.

Za 4 – 6 oseb potrebujemo:

in še: 400 g Livada sira, 2 mozzarelli, 100 g parmezana, zavitek svežih jajčnih testenin za lazanjo (lahko jih pripravite tudi doma ali uporabite kupljene suhe), lističe bazilike

Priprava:

  1. Pripravimo bolonjsko omako in bešamel (moje recepte najdete na povezavah zgoraj).
  2. Vse tri vrste sira naribamo, vendar jih ne mešamo.
  3. Na dno pekača položimo liste svežih testenin za lazanjo.
  4. Pričnemo z nadevom; najprej testenine prekrijemo z bešamel omako, sledi bolonjska omaka, nato sir Livada, mozzarella in parmezan.
  5. Pokrijemo z listi testenin za lazanjo in postopek ponovimo.
  6. Postopek ponavljamo 4 – 5 krat, odvisno od količine sestavin.
  7. Zadnji nadev ostane brez listov testenin.
  8. Dodamo še nekaj lističev sveže bazilike.
  9. Pekač z lazanjo postavimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 200°C.
  10. Pečemo 25 – 30 minut.
  11. Pečeno vzamemo iz pečice in počakamo 5 minut, da zakrkne in se lepše servira.
  12. Razrežemo na poljubno velike kose in serviramo na krožnike.
  13. Na krožniku dodamo sveže lističe bazilike.
  14. Zraven ponudimo riban parmezan.
Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.