Lazanja je ena mojih najljubših jedi. Všeč mi je sočna, polna sira in okusnega bešamela, ki ga pripravim sama. Tokrat sem izbrala klasično, mesno, sem pa kombinirala tri različne sire; mehki sir Livada, mozzarello in parmezan.
Za 4 – 6 oseb potrebujemo:
- Bolonjsko omako po moje (lahko jo pripravite po svojem receptu)
- Bešamel omako
in še: 400 g Livada sira, 2 mozzarelli, 100 g parmezana, zavitek svežih jajčnih testenin za lazanjo (lahko jih pripravite tudi doma ali uporabite kupljene suhe), lističe bazilike
Priprava:
- Pripravimo bolonjsko omako in bešamel (moje recepte najdete na povezavah zgoraj).
- Vse tri vrste sira naribamo, vendar jih ne mešamo.
- Na dno pekača položimo liste svežih testenin za lazanjo.
- Pričnemo z nadevom; najprej testenine prekrijemo z bešamel omako, sledi bolonjska omaka, nato sir Livada, mozzarella in parmezan.
- Pokrijemo z listi testenin za lazanjo in postopek ponovimo.
- Postopek ponavljamo 4 – 5 krat, odvisno od količine sestavin.
- Zadnji nadev ostane brez listov testenin.
- Dodamo še nekaj lističev sveže bazilike.
- Pekač z lazanjo postavimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 200°C.
- Pečemo 25 – 30 minut.
- Pečeno vzamemo iz pečice in počakamo 5 minut, da zakrkne in se lepše servira.
- Razrežemo na poljubno velike kose in serviramo na krožnike.
- Na krožniku dodamo sveže lističe bazilike.
- Zraven ponudimo riban parmezan.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.