Za osnovo recepta sem vzela znano italijansko Carbonaro, namesto klasičnih špagetov sem uporabila Bavette, poleg pancete, parmezana in rumenjakov pa sem uporabila še šparglje in rjave šampinjone.
Za 4 osebe potrebujemo: 350 g bavette testenin (ploščati špageti), 400 g špargljev, 250 g rjavih šampinjonov, 200 g slanine (lahko tudi pršut), 4 rumenjaki, parmezan, olje, sol
Priprava:
- V slanem kropu skuhamo testenine po navodilih proizvajalca.
- Bolj svežo slanino narežemo na majhne kocke.
- Očistimo in operemo šparglje in rjave šampinjone. Šparglje nalomimo na koščke, šampinjone narežemo na četrtine.
- Na maščobi popražimo šparglje, šampinjone. Pražimo 5 – 10 minut, odvisno od debeline špargljev.
- Ko so šparglji in šampinjoni zmehčani, dodamo slanino in jo pocvremo.
- Medtem, ko se pražijo, v skodelici razžvrkljamo rumenjake, 2 jušni žlici vode v kateri so se kuhale testenine in vmešamo pest ribanega parmezana.
- Kuhane testenine poberemo iz kropa in jih dodamo v ponev k praženi zelenjavi in panceti.
- Premešamo in dodamo še nekaj jušnih žlic vode od testenin.
- Dobro premešamo in ugasnemo kuhališče.
- Vmešamo še razžvrkljane rumenjake. Na hitro premešamo in počakamo nekaj minut.
- Razdelimo na krožnike in po želji posujemo s parmezanom.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.