KUHAJMO SKUPAJ: Bavette s šparglji, rjavimi šampinjoni in panceto

Foto: Selma Bizjak

Za osnovo recepta sem vzela znano italijansko Carbonaro, namesto klasičnih špagetov sem uporabila Bavette, poleg pancete, parmezana in rumenjakov pa sem uporabila še šparglje in rjave šampinjone.

Za 4 osebe potrebujemo: 350 g bavette testenin (ploščati špageti), 400 g špargljev, 250 g rjavih šampinjonov, 200 g slanine (lahko tudi pršut), 4 rumenjaki, parmezan, olje, sol

Priprava:

  1. V slanem kropu skuhamo testenine po navodilih proizvajalca.
  2. Bolj svežo slanino narežemo na majhne kocke.
  3. Očistimo in operemo šparglje in rjave šampinjone. Šparglje nalomimo na koščke, šampinjone narežemo na četrtine.
  4. Na maščobi popražimo šparglje, šampinjone. Pražimo 5 – 10 minut, odvisno od debeline špargljev.
  5. Ko so šparglji in šampinjoni zmehčani, dodamo slanino in jo pocvremo.
  6. Medtem, ko se pražijo, v skodelici razžvrkljamo rumenjake, 2 jušni žlici vode v kateri so se kuhale testenine in vmešamo pest ribanega parmezana.
  7. Kuhane testenine poberemo iz kropa in jih dodamo v ponev k praženi zelenjavi in panceti.
  8. Premešamo in dodamo še nekaj jušnih žlic vode od testenin.
  9. Dobro premešamo in ugasnemo kuhališče.
  10. Vmešamo še razžvrkljane rumenjake. Na hitro premešamo in počakamo nekaj minut.
  11. Razdelimo na krožnike in po želji posujemo s parmezanom.
Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.