KUHAJMO SKUPAJ: Smuti za dober začetek dneva

Foto: Selma Bizjak

Ta smuti je poln vitaminov in kot tak odličen za dober začetek vsakega dne. Za osnovo lahko izberete mleko, grški jogurt, jogurt z okusom vanilije, riževo, mandljevo ali sojino mleko. Obvezno dodate pest svežih, mladih špinačnih listov. Od sadja izberete rdečo pomarančo, zeleno jabolko, borovnice in jagode. V smuti dodamo še ovsene kosmiče, nalistane mandlje in ščepec cimeta. Tisti sladkosnedi pa brez slabe vesti posladkate z eritritolom.

Za 1 kozarec od 300 ml potrebujemo: 250 ml mleka (jogurta, sojinega, riževega ali mandljevega mleka), sok 1 rdeče pomaranče, 2 krhlja zelenega jabolka, pest borovnic, 6 jagod, pest svežih lističev mlade špinače, 2 jž ovsenih kosmičev, 1 jž mandljevih lističev, 1/2 kž cimeta, eritritol (po želji)

Priprava:

  1. V blender oziroma v visoko posodo (če bomo uporabili palični mešalnik) vlijemo mleko ter sok iztisnjene rdeče pomaranče.
  2. Dodamo oprane borovnice, jagode, krhlje zelenega jabolka, pest špinačnih listov, ovsene kosmiče ter mandljeve lističe.
  3. Vse skupaj obdelamo.
  4. Na koncu dodamo še cimet in po želji sladilo.
  5. Zaužijemo sveže pripravljeno.
Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.