Ta smuti je poln vitaminov in kot tak odličen za dober začetek vsakega dne. Za osnovo lahko izberete mleko, grški jogurt, jogurt z okusom vanilije, riževo, mandljevo ali sojino mleko. Obvezno dodate pest svežih, mladih špinačnih listov. Od sadja izberete rdečo pomarančo, zeleno jabolko, borovnice in jagode. V smuti dodamo še ovsene kosmiče, nalistane mandlje in ščepec cimeta. Tisti sladkosnedi pa brez slabe vesti posladkate z eritritolom.
Za 1 kozarec od 300 ml potrebujemo: 250 ml mleka (jogurta, sojinega, riževega ali mandljevega mleka), sok 1 rdeče pomaranče, 2 krhlja zelenega jabolka, pest borovnic, 6 jagod, pest svežih lističev mlade špinače, 2 jž ovsenih kosmičev, 1 jž mandljevih lističev, 1/2 kž cimeta, eritritol (po želji)
Priprava:
- V blender oziroma v visoko posodo (če bomo uporabili palični mešalnik) vlijemo mleko ter sok iztisnjene rdeče pomaranče.
- Dodamo oprane borovnice, jagode, krhlje zelenega jabolka, pest špinačnih listov, ovsene kosmiče ter mandljeve lističe.
- Vse skupaj obdelamo.
- Na koncu dodamo še cimet in po želji sladilo.
- Zaužijemo sveže pripravljeno.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.