Mali triki, ki odženejo škodljivce v kuhinji

Soda bikarbona je odlično čistilo. (foto: freepik.com)

Ni vam potrebno posegati po kemiji, s preprostimi naravnimi nasveti lahko preprečite, da bi v vašo kuhinjo zašli razni insekti.

Pajki, muhe, mravljinci, kuhinjski molji in še cela vrsta drugih insektov rado zaide v kuhinjo. Prav nič jih nismo veseli, saj lahko naredijo škodo, zaležejo se lahko v živila. Kako jih hitro odpraviti?

Vedno, kadar boste čistili kuhinjo, se spomnite še na naravne trike, s katerimi boste kuhinjo še dodatno počistili, obenem pa preprečili, da bi se zaredili insekti.

Limona

Limona je odlična za čiščenje. Z njo lahko temeljito očistite lesene deske za rezanje, kuhalnice in ostale lesene pripomočke, ki jih uporabljate v kuhinji. Če pa boste nekaj soka limone nanesli še na okenske police, po težje dostopnih kotih kuhinje, pa se boste znebili tudi pajkov, muh in ostalih insektov. Njim namreč limonov sok zelo smrdi.

Olje poprove mete

Eterično oje poprove mete lepo osveži prostor, poživlja, odpravlja slabosti in glavobol. insektom pa zelo smrdi in bodo pobegnili stran.

V manjšo plastenko nalijte deciliter vode, nato pa kanite vanjo še približno deset kapljiv eteričnega olja mete. Zaprite in premešajte in s takšnim pripravkom občasno popršite po kuhinji.

Z naravnimi pripravki boste temeljito očistili kuhinjo in se znebili insektov. (foto: freeimages.com9

Alkoholni kis

Odličen je za čiščenje vseh površin. Z njim boste veliko lažje odstranili vodni kamen, očistili kuhinjske omarice, pulte, hladilnik, pečico. Mešajte ga z vodo v razmerju ena proti ena in občasno s takšno mešanico očistite kuhinjo, tudi kuhinjska tla. Kuhinja bo čista in sijoča, insekti pa bodo pobegnili daleč stran.