Tudi vi jemljete prehranska dopolnila? Preberite …

Pred začetkom uživanja prehranskih dopolnil pa je priporočljiv posvet z osebnim zdravnikom. (foto: pexels.com)

Če tudi vi, v dobri veri, da delate nekaj dobrega za zdravje, jemljete določena prehranska dopolnila, morate upoštevati priporočen dnevni vnos, saj vam lahko v nasprotnem le ta škodujejo.

Pri uživanju koncentriranih hranil (v posušeni obliki ali prašku) in prehranskih dopolnil, ki so na spletu pogosto oglaševana kot »super živila« je potrebno vedeti, da prekomeren vnos posameznih hranil in drugih snovi našemu zdravju lahko tudi škoduje. Zato je predvsem pri uživanju prehranskih dopolnil potrebno upoštevati priporočen dnevni vnos.

Prav tako je potrebno poudariti, da z uravnoteženo in pestro prehrano lahko zadostimo vsem potrebam po hranilih, zato uživanje prehranskih dopolnil ni potrebno.

Dopolnjevanje prehrane s tovrstnimi dopolnili je tako smiselno zgolj za nekatere posameznike, na primer tiste, ki se ne prehranjujejo uravnoteženo oziroma se določeni vrsti hrane izogibajo. Pred začetkom uživanja prehranskih dopolnil pa je priporočljiv posvet z osebnim zdravnikom, svetujejo pri Zvezi potrošnikov Slovenije.

Celoten prispevek o super živilih boste našli tukaj.