Ocvrti čebulni obročki so zelo okusen in privlačen prigrizek ali priloga različnim jedem. Najbolj so okusni še vroči z dodatkom pikantne omake. Seveda pa jih lahko uživamo tudi hladne.
Potrebujemo: 3 srednje velike čebule, 2 jajci, 180 g mehke bele moke, 240 ml mleka, 2 zravnani čž suhega kvasa, 1 zravnana čž sladkorja, sol, 1 čž oljčnega olja, olje za cvrtje
Priprava:
- Najprej pripravimo maso za ocvrte čebulne obročke.
- Z ročno metlico dobro stepemo jajca in mleko, da nastane penasta zmes.
- Solimo (2 ščepca soli) in dodamo čž oljčnega olja, premešamo.
- Nato vmešamo mešanico presejane moke, suhega kvasa in sladkorja.
- Dobro premešamo, da ni grudic.
- Posodo s pripravljeno zmesjo pokrijemo s pvc folijo za živila in postavimo za 1 uro v hladilnik.
- Čebulo olupimo in jo narežemo na 1/2 cm debele kolobarje.
- Olje dovolj segrejemo (ob robu se morajo delati črtice na površini olja – okrog 180° Celzija).
- Medtem narezane obročke polagamo v zmes in jih cvremo 1 – 2 min na vsaki strani, da dobijo lepo zlato rjavo barvo.
- Pazimo, da je olje vseskozi dovolj vroče, da so obročki lepo hrustljavi. Če je olje premalo vroče, so obročki mehki in napiti olja.
- Postopoma ocvremo vse obročke.
- Ponudimo jih z različnimi pomakami ali pa kot prilogo k različnim jedem.
- Lahko jih ponudimo tudi hladne, kot prigrizek.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.