KUHAJMO SKUPAJ: Ocvrti čebulni obročki

Foto: Selma Bizjak

Ocvrti čebulni obročki so zelo okusen in privlačen prigrizek ali priloga različnim jedem. Najbolj so okusni še vroči z dodatkom pikantne omake. Seveda pa jih lahko uživamo tudi hladne.

Potrebujemo: 3 srednje velike čebule, 2 jajci, 180 g mehke bele moke, 240 ml mleka, 2 zravnani čž suhega kvasa, 1 zravnana čž sladkorja, sol, 1 čž oljčnega olja, olje za cvrtje

Priprava:

  1. Najprej pripravimo maso za ocvrte čebulne obročke.
  2. Z ročno metlico dobro stepemo jajca in mleko, da nastane penasta zmes.
  3. Solimo (2 ščepca soli) in dodamo čž oljčnega olja, premešamo.
  4. Nato vmešamo mešanico presejane moke, suhega kvasa in sladkorja.
  5. Dobro premešamo, da ni grudic.
  6. Posodo s pripravljeno zmesjo pokrijemo s pvc folijo za živila in postavimo za 1 uro v hladilnik.
  7. Čebulo olupimo in jo narežemo na 1/2 cm debele kolobarje.
  8. Olje dovolj segrejemo (ob robu se morajo delati črtice na površini olja – okrog 180° Celzija).
  9. Medtem narezane obročke polagamo v zmes in jih cvremo 1 – 2 min na vsaki strani, da dobijo lepo zlato rjavo barvo.
  10. Pazimo, da je olje vseskozi dovolj vroče, da so obročki lepo hrustljavi. Če je olje premalo vroče, so obročki mehki in napiti olja.
  11. Postopoma ocvremo vse obročke.
  12. Ponudimo jih z različnimi pomakami ali pa kot prilogo k različnim jedem.
  13. Lahko jih ponudimo tudi hladne, kot prigrizek.

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.