Solata lahko z malo domišljije postane popoln obrok. In tako sem danes jaz sestavila to solato, ki vsebuje domač rdeč radič in motovilec. Ostalo sem dodala po okusu in razpoložljivosti doma.
Sestavine:
(količin ne bom pisala, ker je odvisno koliko oseb bo solato jedlo)
rdeč radič, motovilec, tuna v oljčnem olju ali v lastnem soku, črne olive, feta sir, pečeni šampinjoni, paradižnik, sol, olje (sončnično ali olivno), bel balzamičen kis
Priprava:
- Radič in motovilec očistimo in operemo.
- Šampinjone očistimo in narežemo na ne preveč tanke rezine ter jih popečemo na malo olja.
- Feta sir narežemo na kocke.
- V skledo damo najprej radič in motovilec.
- Dodamo na krhlje narezan paradižnik in črne olive.
- Solimo.
- Prilijemo olje in bel balzamični kis ter premešamo.
- Dodamo na kocke narezan feta sir, tuno ter popečene šampinjone.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.