KUHAJMO SKUPAJ: Pisana solata

Foto: Selma Bizjak

Solata lahko z malo domišljije postane popoln obrok. In tako sem danes jaz sestavila to solato, ki vsebuje domač rdeč radič in motovilec. Ostalo sem dodala po okusu in razpoložljivosti doma.

Sestavine:

(količin ne bom pisala, ker je odvisno koliko oseb bo solato jedlo)

rdeč radič, motovilec, tuna v oljčnem olju ali v lastnem soku, črne olive, feta sir, pečeni šampinjoni, paradižnik, sol, olje (sončnično ali olivno), bel balzamičen kis

Priprava:

  1. Radič in motovilec očistimo in operemo.
  2. Šampinjone očistimo in narežemo na ne preveč tanke rezine ter jih popečemo na malo olja.
  3. Feta sir narežemo na kocke.
  4. V skledo damo najprej radič in motovilec.
  5. Dodamo na krhlje narezan paradižnik in črne olive.
  6. Solimo.
  7. Prilijemo olje in bel balzamični kis ter premešamo.
  8. Dodamo na kocke narezan feta sir, tuno ter popečene šampinjone.

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.