Soda bikarbona: Praktični nasveti za lajšanje težav

Soda bikarbona je vsestransko koristna. (foto: Pixabay.com)

Soda bikarbona je zares vsestransko uporabna, z njeno pomočjo lahko lajšamo tudi številne zdravstvene težave. V prispevku preberite, kako vam lahko pomaga.

Soda bikarbona je v ljudski medicini že dolgo znana kot odlično naravno zdravilo, s katerim so lajšali težave z želodcem, odpravljali slabosti. Številne raziskave pa so potrdile, da lahko s pomočjo sode bikarbone izboljšamo zdravje celega telesa.

Napitke, ki vsebujejo sodo bikarbono in pomagajo rešiti mnoge zdravstvene težave, lahko pripravite sami. Zbrali smo tri najbolj učinkovite.

Napitek s sodo bikarbono kot preventiva

Če v kozarec mlačne vode zamešate žličko sode bikarbone, boste dobili napitek, ki preventivno ščiti pred mnogimi boleznimi. Soda pomaga, da je naš organizem v alkalnem stanju. Preprečuje torej, da bi bilo v telesu preveč kisline oziroma kislo okolje, ki pa je idealno za razvoj številnih glivic, virusov, bakterij. Kislo okolje je pogosto tudi vzrok za razvoj številnih, tudi hujših bolezni.

Soda bikarbona in zeleni čaj

Napitek pospešuje metabolizem in je v veliko pomoč pri hujšanju.

Zeleni čaj vsebuje katehin, tanin in kofein. Vse naštete sestavine pa dokazano pomagajo pri hitrejšem izgorevanju maščobnih oblog.  Če zelenemu čaju primešamo še sodo bikarbono, pa učinke še povečamo.

Zeleni čaj pospešuje metabolizem. (foto: freepik.com)

Kako pripraviti napitek?

V skodelico mlačnega zelenega čaja dodajte četrt žličke sode bikarbone. Dobro premešajte in popijte enkrat dnevno.

Soda bikarbona za zdravje želodca

Če imate pogosto težave z bolečinami v želodcu, če ste napihnjeni, če se vam pogosto spahuje, vam lahko pomaga soda bikarbona. Zmešajte skupaj četrt žličke sode bikarbone in dve žlički jabolčnega kisa. Mešanico dodajte v kozarec mlačne vode, premešajte in popijte.