Prigrizek iz listnatega testa, ki popestri vsako pogostitev.
Za 8 gnezdec
1 zavitek listnatega testa, 300 g nepasirane skute, 100 g ribane mozzarelle, 100 g ribanega parmezana, 80 g tune v olivnem olju, 1 jajce, sol, zelen pesto, črne olive, češnjev paradižnik, mešanica italijanskih začimb
Priprava:
- V skledi zamešamo skuto, mozzarello, parmezan, tuno in jajce.
- Rahlo solimo.
- Iz listnatega testa izrežemo 8 enakih krogov in jih postavimo v pekač za muffine. Krog naj ne bo večji od vdolbine v pekaču.
- Vsako gnezdece nadevamo s skutno – tunino mešanico.
- Na vrh v vsako dodamo kavno žličko zelenega pesta in po eno črno olivo. Posujemo z mešanico italijanskih začimb.
- Postavimo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj Celzija in na srednjem rešetu pečemo 20 – 25 minut oziroma toliko časa, da postane testo lepo zlato rumene barve.
- Pečena gnezdeca malce ohladimo in na vsako položimo še polovičko češnjevega paradižnika (lahko ga damo tudi na surove in pečemo skupaj z gnezdeci).
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.