KUHAJMO SKUPAJ: Skutno – tunina gnezdeca

Foto: Selma Bizjak

Prigrizek iz listnatega testa, ki popestri vsako pogostitev.

Za 8 gnezdec

1 zavitek listnatega testa, 300 g nepasirane skute, 100 g ribane mozzarelle, 100 g ribanega parmezana, 80 g tune v olivnem olju, 1 jajce, sol, zelen pesto, črne olive, češnjev paradižnik, mešanica italijanskih začimb

Priprava:

  1. V skledi zamešamo skuto, mozzarello, parmezan, tuno in jajce.
  2. Rahlo solimo.
  3. Iz listnatega testa izrežemo 8 enakih krogov in jih postavimo v pekač za muffine. Krog naj ne bo večji od vdolbine v pekaču.
  4. Vsako gnezdece nadevamo s skutno – tunino mešanico.
  5. Na vrh v vsako dodamo kavno žličko zelenega pesta in po eno črno olivo. Posujemo z mešanico italijanskih začimb.
  6. Postavimo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj Celzija in na srednjem rešetu pečemo 20 – 25 minut oziroma toliko časa, da postane testo lepo zlato rumene barve.
  7. Pečena gnezdeca malce ohladimo in na vsako položimo še polovičko češnjevega paradižnika (lahko ga damo tudi na surove in pečemo skupaj z gnezdeci).
Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.