Tedenski horoskop od 11. do 17. 1. 2021

Kaj bo prinesel teden? (Foto: Freepik.com)

Odličen čas za novosti, ki se bodo sedaj dobro prijele. Mlaj v sredo v znamenju kozoroga bo omogočil globlje korenine idejam, da bodo hitreje rastle. Odprite se darilom, ki jih imajo zvezde za vas. Lahko, da pridejo kot nenavadne ideje ali misli, ki jih ne boste mogli odgnati. Uran postane direkten, kar bo okrepilo moč misli, zato se usmerite v pozitivne razrešitve zase in za bližnje.

Slovenski pregovor: “Če želiš uspeti, moraš imeti srečo, da dobiš priložnost;
da priložnost znaš izkoristiti, pa potrebuješ pamet.”

Oven 21. 3. – 20. 4.
Polni boste energije, pa tudi nervoze, saj boste želeli narediti več, kot lahko v tem času. Ne boste mogli biti pri miru in komaj boste čakali, da boste lahko začeli z nekaterimi dejavnostmi, ki vam bodo utrdile materialno življenje.
Svoje ideje, kako ustvariti dobre temelje za svoje življenje, boste želeli brez besed uvesti v svoj dom in življenje. A potrebujete soglasja domačih, kar vam lahko povzroči večje težave. Potrebno se bo jasno pogovoriti, zato tega ne odlagajte, temveč čim prej kontaktirajte domače in tiste, s katerimi boste sodelovali.
Usmerjeni boste sicer v akcijo, a bo na plano prišla vaša strastna narava, tako da lahko, da boste veliko več dosegli s spogledovanjem, kot z dejanskim delom. Finančne spremembe se obetajo, zato potrebujete jasno vedeti, kaj si želite.
Nasvet tedna: Ne zamudite strastnih pogledov, ki vam bodo namenjeni in naklonite nekaj časa tistim, ki gorijo, da bi se pogovarjali z vami. Svoj prosti čas pa uporabite za svojo stilsko prenovo in okrepitev dobrega fizičnega počutja.

Bik 21. 4. – 20. 5.
Trmasto boste vztrajali na svojem stališču, pa čeprav nekje v podzavesti že veste, da nimate prav. Zato se bose počutili, kot da ste v prisilnem jopiču. Ne boste se želeli pogovarjati, temveč boste raje naredili vse, da zakrijete svoje šibke točke in ohranite status quo. A to ne bo več možno, ne glede na vse. Tokrat niti z jezo, besom ali ignoriranjem ne boste mogli zakrpati starega načina delovanja, zato se sprijaznite: čas je za spremembe. Vsaj prisluhnite domačim in se ne izmikajte resnici, ki jo bodo želeli izraziti. To bo takoj dvignilo razpoloženje. Stabilni boste v sebi, pa tudi financah, a boste bentili in se pritoževali bolj kot drugi, ki so v resnih težavah. Sprostite se in poglejte naokoli, kakšna je situacija in začnite sodelovati.
Nasvet tedna: Svojo energijo raje usmerite v ljubeče sodelovanje, v prijazne pogovore in moč sodelovanja v družini, v prijateljstvu. Dovolite si, da vaša prijazna narava in lepo srce pride na plano.

Dvojčka 21. 5. – 20.6.
Ne izogibajte se spremembam in pomoči, ki vam jo ljudje nudijo, sicer se lahko zgodi, da pristanete v postelji ob prekomerni utrujenosti. Če pa ste že obležali, pa je pomembno, da si spočijete in razmislite o vsem, kar bi želeli narediti drugače.
Naklonjenost boste prejemali od vseh strani, kar vas bo najprej presenetilo, potem pa vam bo seveda godilo. Sprostili se boste, ko boste ugotovili, da so še dobri ljudje in da jih poznate kar nekaj. Toliko dela in idej boste imeli, da ne boste točno vedeli, česa bi se lotili najprej. Podpora iz okolja vas bo presenetila in vam dala še dodatne volje, a vseeno vam ne bo uspelo vse izpeljati tako, kot si želite.
Nasvet tedna: Vse več ljudi se bo obračalo k vam in želelo vaše pomoči. Komunicirajte in sodelujte v skupnem delu tudi za javno dobro. Tako boste lahko spoznali dobro stran sodelovanja in se naučili, kako pomembno je v pravem času zaprositi za pravo pomoč. To je vaša življenjska lekcija.

Rak 21. 6. – 22. 7.
Radi boste doma, saj se boste v javnosti počutili čisto preveč ranljivo. Zdelo se vam bo, da se vsi ukvarjajo samo z vami. Čutili boste pritisk v odnosih, a ga boste sami s svojo raztresenostjo in površno komunikacijo povzročili. Vsi bodo namreč čakali, da jim sporočite odločitve in imeli boste precej odprtih zadev.. To vam bo na nek čuden način godilo, saj boste dobili več pozornosti, kot običajno. Pozabili boste na dogovore in na utečeno sodelovanje, zato vas bodo vsi začudeno gledali, ko boste v neko družbo prišli kot novinec.
Nasvet tedna: Ne pretiravajte s komunikacijo, da zakrijete svoja zmedena čustva, ki se vam aktivirajo, ko je čas za ureditev ali dogovore. Tokrat ne boste mogli preusmeriti pozornosti in izzvali boste večje prepire. Razmislite in si priznajte, da ne sodelujete optimalno, temveč poskrbite za motnje, kar vam jasno potem drugi tudi očitajo. Zato si dovolite tokrat sprejeti nasvete in se odpreti sodelovanju na novo.

Lev 23. 7. – 22. 8.
Dobri občutki sprejetosti vas bodo prevevali in težko vas bo vreči iz tira, če tega ne boste vi sami dovolili. Že skozi prvi stik boste namreč dali brez besed jasno vedeti, kaj želite in česa ne marate. Pomirili se boste s sabo in se sproti odločali za svoje dobro življenje na sproščen način, kar bo prineslo odlične rezultate. Odprti boste za odnose, a boste hitro naredili selekcijo in ohranili odprtost samo do tistih, s katerimi se počutite res dobo. Marsikateri odnos se bo zaradi tega ohladil, saj vam bodo nekateri zamerili, ker boste spregledali njihovo manipulacijo in se ne boste šli več teh igric.
Kdor bi se vam drzil ugovarjati ali delovati proti vam, bo naletel na hladen tuš, saj ne boste šli v pregovarjanje, temveč se boste z zelo jasno gesto umaknili in vsaj začasno prekinili stike.
Nasvet tedna: Dobro ste povezani s sabo, zato ne spreminjajte načina sodelovanja, ne delajte kompromisov, saj ne zmorete več poslušati neumnosti okolice in se delati, da je vse OK. Sproščenost vam bo prinesla vse rešitve.

Devica 23. 8. – 22. 9.
Občutljivi boste in lahko, da se vam bo zdelo, da se vas loteva bolezen. Vsa čutila bodo namreč na polno odprta in začutili boste vsak pogled in vsako misel vsakega v okolici, zato se boste želeli čisto izolirati. Imeli boste močno voljo vse urediti tako, kot si želite, le da tokrat ne boste več razlagali tega drugim. Ponos vam bo pomemben, zato se boste odmaknili od vseh, ki vam zmanjšujejo voljo do sprememb, pa čeprav bi vam lahko z realnimi nasveti pomagali pri hitri realizaciji. Previdno boste izražali svoje ideje in komentarje, saj vam je jasno, da ste v preteklosti pretiravali z nekaterimi samovoljnimi potezami, ki niso pokazale pravega rezultata, zato boste sedaj bolj odprti za predloge.
Nasvet tedna: Če si želite bolj optimističnega življenja in sodelovanja ter večjih dogodivščin, bodite samo pripravljeni na vsake pozitivne spremembe v sodelovanju, pa čeprav ne bo prineslo večjih rezultatov ali se vam ne bodo zdele smiselne. Sprostite se.

Tehtnica 23. 9. – 23.10.
Dober občutek boste imeli o sebi, pa čeprav še nič ne bo tako, kot si želite, se ne boste obremenjevali. Čutenje sebe in zadovoljstva vam je pomembno in iz tega boste izhajali na vseh področjih. Pomembno vam bo, da imate vsak malo časa zase in pri tem se ne boste več obremenjevali, kaj vse morate narediti drugim, saj je vse skupaj šlo čez mejo že zdavnaj. Korak za korakom boste izpeljali spremembe v svoji organiziranosti. Ne boste si preveč belili glave z delom, samo iskali boste način, kako čim hitreje in čim bolje narediti, kar je potrebno. Zato boste pozorni, da ne boste odreagirali na namige okolja, da bi jim priskočili na pomoč, prav tako ne boste reagirali na pretirana jamranja.
Nasvet tedna: Zaživite svoje najbolj nore ali genialne ideje, ki jih imate glede doma in sprememb v njem, saj bo to spremenilo celotno vaše doživljanje življenja. Vaš dom je vaše gnezdo, v katerem se morate počutili domače in zaželeno.

Škorpijon 24.10. – 22.11.
Presenečeni boste nad nenadnimi spremembami, ki jih boste čutili v telesu in pri načinu razmišljanja. Črnogledost vas bo zapustila in lažje boste sproščeno razmišljali o idejah in življenju. Odnosi vam bodo pomembni in na vsak način boste morali začeti bolj aktivno sodelovati v vsem, kar se dogaja v javnosti in se izpostaviti za tisto, kar vam je osebno pomembno. Nekateri v vaši okolici vam bodo želeli pomagati, vendar vas bo to samo utesnjevalo. Imeli boste okrepljen notranji instinkt, koga podpreti brezpogojno in koga na drugi strani spraviti v red. Zato vam bodo ljudje vse bolj zaupali in krepil se vam bo vpliv navzven, še posebej, če boste delovali pošteno, po srcu in jasno komunicirali, pa čeprav brez dlake na jeziku.
Nasvet tedna: Dovolite, da vam nove priložnosti okrepijo notranjo jasnost, da začnejo vaši najboljši talenti ter potrebne lastnosti prihajati na plano in končno postavite svoje življenje na tisto mesto, kjer boste lahko najboljše zaživeli.

Strelec 23.11. – 21.12.
Zmedeni boste in nihanje v čustvih in počutji bo precejšnje. Ne boste vedeli, ali potrebujete počitek ali akcijo, zato se boste obnašali malo nenavadno in nepredvidljivo, kar bo seveda zmotilo vse v vaši bližini. Optimistično boste zrli v spremembe, ki se bodo dogajale okoli vas in pogovori vam bodo dobro deli. Vse več idej in podpore boste namreč dobili skozi sodelovanje, pa čeprav vas bodo ljudje dokaj hitro utrudili. Izogibali se boste kakršnihkoli urejevanj, popravil in reda, saj vam bo škoda časa za to brskanje. Sicer boste zadovoljni, če bodo to naredili drugi namesto vas, a ne boste prenesli kritike ali obtožb za nazaj, zato lahko, da se boste precej prepirali.
Nasvet tedna: Izkoristite ta čas za popoln razmislek o tem, kako bi bilo, če bi živeli točno tako, kot si želite. Precej podpore zvezd imate ravno v tej smeri, zato si vzemite čas in da dovolite vsem mislim, da pridejo na plano. Sanjarite, pišite, rišite in čisto zase ustvarite scenarij optimalnega življenja.

Kozorog 22.12. – 20. 1.
Pazljivi boste na izražanje, na obnašanje in na to, kako vas javnost vidi. To vas spravlja v občutek stresa, ki ga sploh ne zaznavate več, tako ste ga navajeni. Vaša pojava bo pritegovala poglede kamorkoli boste šli, kar vas bo najprej veselilo in okrepilo vaša čutila za spogledovanje. Kasneje pa vas bodo začeli preganjati strahovi, dvomi in zle slutnje, ki so skrite v vaši podzavesti. Zato se boste poskušali držati bolj doma. Ne glede na to, ali boste uspešni ali ne, boste želeli še več in bolje. Zahtevni boste do sebe in pri tem ne boste slišali pohval ali pripomb okolice, ki vam bo želela pomagati.
Nasvet tedna:
Čas je, da se pomirite s sabo in se sprejmete v celoti. Odložite maske, ki jih nosite zavoljo drugih ali večje sprejetosti v družbi. Pomembno je, da se sprostite v vsem, kar ste in kar počnete. Tako boste lahko najbolje delovali. Precej priložnosti se vam bo namreč pojavilo, tako za nova prijateljstva kot javna sodelovanja in od življenja boste lahko sprejeli vse tisto, s čemer se boste pomirili.

Vodnar 21. 1 – 18. 2.
Razpeti boste med dogajanji v okolici in dobrimi priložnostmi, ki jih boste videli tako v poslu, kot v druženju ter med nujnimi stvarmi, ki bi jih morali urediti doma. Nemirni boste, ker ne bo nobenih zagotovil, ki si jih tako želite. Bitka, ki jo že dlje časa potiho ali očitno bijete glede svojih temeljev in ureditve doma, se bo končala, ko boste nehali dovajati energijo tistim, ki vam nagajajo ali želijo slabo. Ne nasedajte njihovim provokacijam. Vzemite si dovolj časa za kreativne ideje, nadgradite jih in opremite z vsemi potrebnimi podatki, saj bodo tako dobile več zanimanja in podpore iz okolja. Tako bodo posledično prinesle tudi več denarja in drugih materialnih dobrin, kar vam je vse bolj pomembno.
Nasvet tedna:
Pri vsem, kar boste razmišljali ali se pogovarjali doma ali v društvih, je najpomembnejše, da ohranite optimizem. Samo dobra volja vam bo podpora optimalne ideje in domišljija bo šla v pravo smer. Zato ohranjajte stike z ljudmi ali naravo, ki to v vas spodbudi.

Ribi 19. 2 – 20. 3.
Odlično se boste počutili, čeprav ne boste mogli ravno s prstom pokazati, zakaj je tako. Zadovoljni boste s tem, kako se stvari odvijajo in kako ste izpeljali določene bolj problematične situacije. Mirni boste v odnosih in ljubezni. Ne bo pretiranih nihanj, kar vam v tem obdobju najbolj odgovarja, saj imate preveč dela s sabo. Precej opravka si boste dali s svojim materialnim stanjem in razmišljali o rešitvah, ki so nujno potrebne. Ideje bodo prišle od žensk v vaši okolici, s katerimi ste kakorkoli čustveno povezani. To vas bo spodbudilo, da se boste bolj jasno osredotočili na svoje delo oz. tisto, kar čutite, da bi bilo potrebno narediti za svet, za okolje, za tisto področje, ki vam veliko pomeni.
Nasvet tedna:
Ne glejte od daleč, če imate dobre ideje za rešitve določenih situaciji. Usmerite se v akcijo in ponudite pomoč tam, kjer čutite, da lahko res pomagate. To vas bo močno povezalo s smislom vašega življenja in precej bolj učinkovito se boste lotili vsega tistega, kar je potrebno narediti za vašo družbeno pot.