KUHAJMO SKUPAJ: Kocke z limono in kokosom

Foto: Selma Bizjak

Za keramičen pekač 30 x 20 cm

Sestavine: 200 ml smetane za stepanje, 200 ml mleka, 130 g sladkorja, 125 g masla, 120 g mletega kokosa, 80 g moke, 4 jajca, 2 bio limoni, 1 čajna žlička pecilnega, sladkor v prahu, lističi sveže mete (po želji)

Priprava:

1. Najprej z električnimi metlicami stepemo jajca. Dodamo sladkor. Nato vmešamo presejano mešanico moke in pecilnega praška. Mešamo dokler masa ne postane gladka.

2. Dodamo mleti kokos, ohlajeno tekoče maslo, mleko, tekočo smetano in sok ter naribano limonino lupinico.

3. Masa je zelo redka in taka tudi mora biti.

4. Pekač obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo maso.

5. Postavimo ga v prej ogreto pečico na 180 stopinj Celzija za 45 minut.

6. Ko pecivo postane lepo zlato rjavo, preverimo z lesenim nabodalcem. Notranjost peciva mora biti vlažna.

7. Pecivo popolnoma ohladimo v pekaču.

8. Ohlajene rezine narežemo na poljubno velikost kock.

9. Posujemo s sladkorjem v prahu in dekoriramo s svežimi lističi mete, ki se okusno poda k okusu limone in kokosa.

Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.