Jutranji nasveti, ki vam bodo pomagali do zdravja in urejene prebave

Vsakodnevno gibanje izboljšuje zdravje in počutje. (foto: Freepik.com)

Za hitrejše in lažje hujšanje, za boljše počutje in več energije, za dober imunski sistem, upoštevajte te nasvete!

Z začetkom novega leta se pogosto odločimo, da bomo živeli bolj zdravo, se gibali, si pridobili spet nazaj lepo postavo. Vse to pa nam bo veliko hitreje uspelo, če se bomo držali nekaterih jutranjih nasvetov. Z njimi bomo čistili telo strupov, s tem pa si povrnili zdravje in energijo, pa tudi hujšanje bo veliko bolj uspešno.

Ajurveda pravi, da si vsako jutro vzemite deset minut in rezultati bodo hitro uspešni. Kako se lotiti čiščenja telesa? Preberite.

Lovely girl is cooking at home

Čiščenje jezika

Najprej se posvetite čiščenju jezika. Ko temeljito očistite zobe, je na vrsti še jezik. Z zobno ščetko ali pa s ščetko, ki je namenjena prav čiščenju jezika, previdno in temeljito čistite jezik. Čiščenje naj traja trideset sekund.

Žvrkljanje sezamovega olja

Ko je jezik čist, dajte v usta žličko sezamovega olja in ga žvrkljajte dve minuti. Nato olje izpljunite. Na tak način boste izboljšali zdravje celega telesa.

Masaža

Vzemite mehkejšo ščetko in z njo masirajte ramena, roke, hrbet, trebuh, noge.

Topla voda

Segrejte pol litra vode, da bo prijetno topla in jo po požirkih popijte v roku pol ure. S tem boste očistili telo strupov in pospešili prebavo.

Dve minuti za dihanje

Umirite se in dve minuti namenite dihanju. Dihajte globoko, vdihnite zrak od grla do trebuha, zadržite, nato pa izdihnite od trebuha do grla.

Stimulirajte prebavo

Segrejte žličko lanenega olja in toplega nanesite s krožnimi gibi na trebuh. Masirajte v smeri urinih kazalcev. Na tak način boste pospešili prebavo.

Young woman practicing yoga at home