Tedenski horoskop od 4. do 10. 1. 2021

Kaj prinaša teden? (foto: Freepik.com)

Možnosti so, da zaključite vse stvari, ki jih niste utegnili lani. Dobre energije vas bodo vodile v praktično smer, saj Mars preide v znamenje bika, ki si želi dobro življenje. Da se obeta pestro obdobje, kažejo še Merkur, ki v petek pride v vodnarja in osvobodi način razmišljanja ter Venera, ki preide v aktivnega ovna, ki vas bo spodbujal, da se osredotočite na svoje želje in cilje za življenje.

Slovenski pregovor: “Sreče ne spoznaš z glavo, ampak s srcem.”

Oven 21. 3. – 20. 4.
Odlični dnevi se vam odpirajo, ko boste sledili svoji notranji moči in željam ter v drugi polovici tedna prešli v praktično izpolnjevanje želja. Vse vam bo šlo kot po maslu in z lahkoto boste naredili stvari, ki ste jih prej lahko dneve, tedne ali celo mesece odlagali. Sodelovanje z novimi ljudmi bo okrepilo iskre strasti ali pripeljalo celo novo ljubezen v vaše življenje. Smeh vas bo povezal in skozi druženje bo prešlo vse več dobre energije, ki jo je dobro usmerjati, če niste samski, da vas ne pelje v skušnjavo.
Sodelujte v dogajanjih in pogovorih z vsemi ljudmi, ki vas obkrožajo in ne samo z izbranci. Tako lahko pride v ospredje kar nekaj genialnih idej, od katerih se bo v prihodnosti kakšna realizirala in vam izboljšale finančno stanje.
Nasvet tedna: Novo leto vam prinaša drznost in sproščenost, ki ste jo že leta pogrešali pri sebi. Zato sledite instinktu in se odzivajte na pobude življanja, saj vas bo vse skupaj osrečilo in vam dalo zagona na vsa področja življenja.

Bik 21. 4. – 20. 5.
Številne predstave boste imeli glede življenja. Domišljija vam bo dobro služila, a po 7.1. boste želeli preiti v akcijo in boste vse postavili na glavo. Jezilo vas bo, ker ne bo tako, kot ste si domišljali, zato boste iskali izgovore povsod drugod, samo pri sebi ne.
Domači se bodo potiho odmikali od vas, saj ne bodo vedeli, kako bi vam pomagali, sočasno jim ne boste jasno pokazali, kaj si želite od njih, zato ne bodo želeli krepiti vašega nezadovoljstva. Vaša tradicionalna drža bo prišla na plano in želeli boste kontrolirati finančno stanje s stiskanjem, kar vas bo čisto odmaknilo od blagostanja. Razmislite, kako bi si želeli živeti, da bi se sproščeno povezali znova spoznanja o sebi in novih željah ter to jasno izrazite.
Nasvet tedna: Vzemite si čas za opazovanje svojih finančnih navad in razmislek o življenju na splošno, da ne boste tudi to leto zapravili toliko časa za stvari, ki vas potem ne bodo veselile ali zadovoljile. Preveč časa namreč izgubljate s preteklostjo.

Dvojčka 21. 5. – 20.6.
Že na začetku tedna se boste dobro ujezili, kar vas bo pripravilo do tega, da boste na vseh področjih želeli razčistiti stare stvari, kjer se počutite ujete. Spoznali boste namreč, kako je jeza koristna, če jo pravilno usmerite in izrazite. Počutje se vam bo namreč močno izboljšalo in ponovno boste začutili življenjsko energijo.
Čas je za spremembe in to boste morali preprosto povedati bližnjim. Zato prej, kot se boste izrazili, bolje bo. Dlje ko boste odlašali, bolj boste vznemirjeni in hitreje se lahko razvije prepir. A lahko, da vas bodo domači presenetili s svojim odzivom in se razveselili vaše jasnosti, saj bo končno priložnost, da se o vsem pogovorite. Tudi v javnosti boste želeli razčistiti celotno situacijo. Zbrali boste pogum in moč za pogovore s tistimi, ki so se vam v preteklosti zasmilili, sedaj pa izkoriščajo vaša čustva do njih, kar vas že prav jezi.
Nasvet tedna: Če želite dobro spati, se ta teden res ne zadržujte v besedah, saj se bo jeza krepila in vas držala budne lahko celo noč, lahko celo več noči.

Rak 21. 6. – 22. 7.
Odličen teden bo, ko boste lahko dokončali za vas pomembne stvari in se posvetili odnosom. Vse skupaj vas bo močno osrečilo in vam aktiviralo optimistična predvidevanja. Precej dogajanja v ljubezni bo, še posebej ponoči med četrkom in petkom. Ker se bodo postavljali novi temelji za odnos, ki je nov ali se spreminja, bodite resnično iskreni, ne glede na to, da bi radi v celofan zavili nekatera svoja čustva ali predvidevanja. Če boste leporečili, se vam bo to hitro vrnilo in boste cel petek porabili za razjasnjevanje situacije. Pred veliko življenjsko preizkušnjo ste, ki nima veze z dogajanji v okolici, temveč zgolj v vas. Prestopiti boste morali mejo čustvenega ugodja in lagodnosti ter spominov na preteklost ter se jasno usmerili v sistematično in praktično razmišljanje. Šele potem boste lahko z drugimi dobro in smiselno komunicirali.
Nasvet tedna: Ne glede na to, da ne razumete vsega, kar se vam dogaja, je najbolj pomembno, da ste ves čas iskreni in pri vseh ljudeh izražate resnico na enak način.

Lev 23. 7. – 22. 8.
Zanimiv teden se vam obeta, ko vas bo le malokdo razumel, pa vam bo tokrat čisto vseeno. Imeli boste odlične pogoje za ugoditev nekaterim skritim željam, ki so vse močnejše v vas. Ne boste se poglabljali v druge, samo bolj jasno vam bo, kdo vas podpira in kdo zavira. Veliko časa boste porabili za razmislek o svoji prihodnosti in sodelovanju ter delu, ki ga želite ustvarjati. Kreativni boste in učinkoviti v vsem, kar bo podžgalo vašo notranjo moč in strast. Pojavile se bodo nove ideje v smereh, ki ste jih želeli v prihodnosti razviti. Če imate željo po novi družbi, je sedaj optimalni čas, da se usmerite v to ter pregledate teren, da najdete svoje optimalno mesto.
Nasvet tedna: Ne obremenjujte se s stvarmi, ki se vas ne tičejo, samo sledite potrebi po razmisleku in globlji analizi svojega življenja. Od tega obdobja je odvisno, kako dobro boste razumeli sebe. Vse bolj se vam bo namreč v srcu odpirala svoboda in sprejetost od drugih vas bo osrečevala, vendar ne več na način, da bo delali kompromise za to.

Devica 23. 8. – 22. 9.
Misli vam bodo begale in iskali boste razloge povsod, saj vam bo težko spustiti niti življenja, za katere ste verjeli, da jih imate pod kontrolo. Čustva vas bodo premočno zajela, da bi lahko čisto trezno o vsem pogovorili, zato je pomembno, da vsaj v ponedeljek in torek spustite vajeti iz rok in dovolite drugim, da vam povedo vse, kar želijo, brez, da bi jih ustavljali ali opravičevali svoje razloge. Ni še čas za spremembe, zato počakate, da se v vas umiri vihar in da vam novo stanje pokaže, kam se je smiselno usmeriti. Ne bojte se sprememb, pa čeprav bi šlo za čisto drugačno življenje. Vaše kvalitete bodo prišle na plano ravno tam, kjer si najmanj mislite in lahko, da boste kmalu začeli ne samo uživati, temveč tudi sodelovati več, kot ste pričakovali.
Nasvet tedna: Popolna sprostitev bo potrebna. Zato se ne obremenjujte s preteklostjo, niti se ne branite njenih posledic. Pomembno je, da sprejmete, kar je za sprejeti in se odločite za možnosti, ki so vam sedaj dane.

Tehtnica 23. 9. – 23.10.
Zavedate se svojega odmika od vsakdanjega življenja in vam to zelo odgovarja, čeprav se zavedate, da izgubljate vpliv na okolico in da bo to mogoče otežilo sodelovanje na vseh nivojih. A vam bo vseeno. Strastni boste v stvareh, na katere ste skoraj že pozabili. Z veliko vnemo boste začeli načrtovati stvari, o katerih ne boste govorili nikomur, saj boste vraževerni, da vam to lahko pokvari nove začetke. Začeli boste na nov način skrbiti zase in za svoj zunanji izgled. Že sam začetek vas bo navdušil, pri tem bodo koristili tudi flirtajoči pogledi nasprotnega spola. S petkom, ko pride Venera v znamenje kozoroga, kar vas bo vodilo v bolj stabilno ravnanje z materialnimi dobrinami in sistematično v nov način življenja. Temeljito boste pregledali garderobo, počistili najljubše prostore ter začeli varčevati na unikaten način.
Nasvet tedna: Sledite sebi v vseh pogledih, ne glede na to, kakšne bodo reakcije okolja in ne glede na vmesne faze počutja. Čas je, da izkoristite popolno podporo zvezd, ki jo imate, samo zase.

Škorpijon 24.10. – 22.11.
Ne boste več mogli brzdati svojega jezika in vse, kar ste kjerkoli zadržali zase, bo v tem tednu brez kontrole ušlo v javnost. Sebe ne boste prepoznali, a notranja moč bo premočna, da bi se lahko brzdali, čeprav se boste poskušali v vsaki situaciji posebej. Tudi doma boste pretiravali z resnico in s tem burili duhove. Dobivali boste očitke, zakaj ste bili tiho do sedaj, če vas vse tako moti in ne boste imeli pravega odgovora. Vseeno bo potrebno dokončno osvoboditi svoje frustracije tam, kjer nastajajo. Z jasno komunikacijo o vsem, kar ste do sedaj pustili odprtega v finančnih in poslovnih vodah, boste prišli na zeleno vejo in se osvobodili prenekaterih spon preteklosti ter slabe karme, ki vas je držala v finančnem neravnovesju ves čas.
Nasvet tedna: Iskrenost bo v tem obdobju potrebna, a tudi način, kako boste izrazili svoja čustva in ideje. Odločajte se za resnico, ki gradi in ne ruši. Tako boste uporabili moč zvezd, ki vas podpirajo v pravo smer ter začeli resnično graditi prave temelje za svoje življenje. Ne bo lahko, bo pa vredno.

Strelec 23.11. – 21.12.
Nekatera spoznanja v tem tednu vas bodo presenetila, še posebej, ko boste ugotovili, da večina vaših bližnjih to že ve, pa niso teh informacij delili z vami. Neugodno vam bo, kaj vse še vedo o vas, pa držijo zase. Preveč zmedeni boste, da bi se vas čustva lahko zadovoljila, zato se boste izmikali vsakim pogovorom o sreči v dvoje. Imeli boste pozornost na poslu, službi in uradnih stvareh, ki bi jih radi uredili tako, da boste mirni. Skozi pogovore in sprostitev boste dobili vse informacije, ki ste jih iskali že celo preteklo leto, pa so se vam sproti izmikale. Sodelujte in se ne izmikajte družbi, saj boste tako prišli na svojo pravo pot, kjer boste lahko sproščeno sodelovali z vsemi, s katerimi se dobro počutute.
Nasvet tedna: Bodite pozorni v petek in soboto, da ne bodo vaše besede narobe interpretirane oz. da ne boste rekli nečesa, kar zares ne želite, samo da bi komu drugemu ugodili. Ne bo se dobro izšlo, zato je bolj, če ste tiho, če ne zmorete moči povedati po resnici.

Kozorog 22.12. – 20. 1.
Precej preteklosti se bo zbudilo v vas, preko čustev in pogovorov o starih časih. Nič od tega ne bo imelo veze s sedanjostjo. To vas bo močno utrujalo in vam zapiralo življenjsko energijo in strast. Kar precej spoznanj o sebi boste dobili brez, da bi to resnično želeli. Okolica bo zelo iskrena in ko boste spraševali, boste tudi dobili resnične odgovore. Zaradi svojih miselnih vzorcev in pričakovanj reagirate tako, da se od vas odmaknejo tisti, ki vam lahko največ pomagajo. Tako zamujate vse dobre odnose, dobre spremembe in to vse zaradi kompliciranja, ki se dogaja v vaši glavi.
Če vam je uspelo v javnosti ohraniti nevtralne odnose, potem ste lahko sproščeni in v dobri koži. Če pa ste postali preveč osebni in pokroviteljski do tistih, s katerimi sodelujete, bo tudi tukaj čas za spremembe, lahko že ta teden.
Nasvet tedna: Pišite si dnevnik razmišljanja in čez nekaj dni preberite, kaj ste zapisali. Samo tako boste spoznali svojo pretirano obremenjenost z vsem, kar se dogaja okoli vas.

Vodnar 21. 1 – 18. 2.
Nekaj idej boste morali opustiti zaradi trenutnih vplivov okolja, kar vam ne bo prav nič všeč. Od petka dalje boste bolj jasno videli in razmišljali, saj v vaše znamenje prihaja Merkur, ki vam bo pomagal v komunikaciji.
Skozi pogovore in druženja boste spoznali, da mogoče malo preveč pričakujete od ljudi in da je na vas, da postavite pravo lestvico dejanj ali dela, ki ga naj izvajajo domači ali sodelavci, da boste vsi zadovoljni. Po petku se boste lažje sprostili in bolj lahkotno pogledali na dogajanje ter s tem omogočili vsem lažje sodelovanje. Tako boste vsi lahko izpolnili svoje stvari brez, da bi bili potrebni pritiski.
Nasvet tedna: Poskusite bolj jasno pogledati nase in na vso dogajanje okoli vas. Kaj vas učijo situacije? Prihaja namreč novo obdobje za vas, ki se lahko razvije v čisto drugo, odlično smer, če se boste sprostili in začeli nase gledati čisto egoistično. Prenehajte skrbeti za vse druge in se osredotočite nase. Ste svoja najboljša verzija, če odmislite druge ljudi?

Ribi 19. 2 – 20. 3.
Prazniki so vam omogočili dober počitek in razmislek, ki je bil nujno potreben. Sprošečni boste in vse bolj povezani s svojo notranjo močjo. Samozavest se vam bo okrepila na zdrav način in precej bolj zadovoljni boste s sabo in svojimi načrti za prihodnost. Sproščeni boste, saj vas bodo domači podpirali v vaši smeri življenja in ne bodo ustvarjali čustvenih težav ali vam očitali vašo preveliko delovno usmerjenost.
Posebej v veselje vam bo, da že imate dobre temelje in da se odpira pot, kjer samo nadaljujete začrtane cilje, vendar z veliko večjo podporo zvezd kot do sedaj. Sreča bo nalezljiva in kamorkoli boste prišli, vas bodo veseli ter želeli sodelovati na način, ki vam bo v veselje.
Nasvet tedna: Naučite se stabilnosti v komunikaciji, da izpeljete pogovore do konca, da vas vmes ne “odnesejo” druge teme in drugi vplivi, tako se boste dobro postavili ter boste vse bolj zadovoljni z življenjem.