KUHAJMO SKUPAJ: Mleta pečenka s kremno gobovo omako

0
116
Mleta pečenka s kremno gobovo omako (foto: Rudi Uran)

Za 3 – 4 osebe

Za pečenko: 600 g mešanega mletega mesa, 2 jušni žlici ajvarja, 1 čajna žlička gorčice, svež peteršilj, mlet poper, sol, mleta dimljena rdeča paprika, 1 jajce, 2 rezini kruha, 1 čebula, 1 strok česna, 1 jušna žlica sončničnega olja

Za omako: 1 kozarček šampinjonov v slanici, 200 ml smetane za stepanje, 1 čebula, 1 strok česna, 200 ml zelenjavne jušne osnove, 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata v tubi, 1 čajna žlička gorčice, ščepec soli, poper, muškatni orešček, 30 g masla

Priprava:

1. V skledi zamešamo vse sestavine za mleto pečenko. Namastimo pekač, oblikujemo mesno »štruco« in pekač postavimo v prej ogreto pečico na 180 stopinj Celzija za 55 – 60 minut.

2. Medtem pripravimo kremno gobovo omako. Na maslu zarumenimo sesekljano čebulo in česen.

3. Dodamo gorčico in paradižnikovo mezgo.

4. Dodamo šampinjone, ki jih na kratko pocvremo.

5. Prilijemo jušno osnovo in tekočo smetano.

6. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.

7. Omako kuhamo približno 20 minut, zgostimo jo do poljubne gostote.

8. Ajvar pečenko narežemo na rezine in serviramo skupaj z gobovo omako.

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.