Ne spreglejte znakov kronične utrujenosti

Simptomi, ki so najpogosteje povezani z zgodnjim rakom prostate, so pogosto uriniranje, slaboten ali prekinjen tok urina, bolečina ali pekoč občutek med uriniranjem in krvav seč. Foto: freepik.com

Kadar se v telesu dogaja kaj negativnega, nam to sporoči z določenimi znaki. V prispevku si preberite, kakšni so najpogostejši znaki kronične utrujenosti.

Kronična utrujenost je zdravstvena težava, ki jo moramo jemati resno. Da do nje ne bi prišlo, je prav, da skrbimo za zdravo prehrano, vsakodnevno telesno aktivnost, dovolj spanja.

Preberite, kakšni so znaki kronične utrujenosti.

Ne morete zaspati ali pa se prebujate sredi noči

Okoli 80 odstotkov oseb, ki trpi za kronično utrujenostjo, ima tudi težave s spanjem. Najbolj očitni znaki so, da nikakor ne moremo zaspati, ko pa nam to le uspe, se pogosto prebujamo, spanec je zelo rahel. Če nam uspe prespati noč, pa se zjutraj kljub temu zbujamo utrujeni.

Težave s koncentracijo

Mnogi menijo, da je znak kronične utrujenosti to, da se človek pač počuti ves čas utrujeno. A znaki so tudi drugi. Mednje spadajo težave s koncentracijo.  Osebe, ki trpijo za kronično utrujenostjo pravijo, da so težave s koncentracijo podobne, kot bi imeli možgane ves čas zavite v meglo. Nikakor se ne morejo skoncentrirati in razmišljati.

(foto: Freepik.com)

Utrujenost po vsako aktivnosti

Očiten znak kronične utrujenosti je tudi, da se po vsakem, še tako majhnem fizičnem ali psihičnem naporu počutimo zelo utrujeno. Telo in um sta takoj izčrpana.

Težko stojte na nogah

Utrujenost je lahko tako huda, da je velik napor že samo to, da stojimo na nogah. Najraje bi ves dan preležali, saj je utrujenost zares izrazita.

Bolečine po vsem telesu

Pogost znak kronične utrujenosti so tudi bolečine, ki se lahko pojavijo po celem telesu. Pojavi se lahko trdovraten glavobol, bolečine v sklepih, mišicah, boli lahko grlo.

Če pri sebi opažate takšne in podobne znake, je prav, da se posvetujete s svojim zdravnikom.