Ukrepajte pravočasno: To je najpogostejši vzrok za nastanek krčnih žil

foto: Pexels.com

Raziskava je pokazala, da se vsaka peta starejša ženska in vsak šesti starejši moški sooča s krčnimi žilami. Kaj je najpogostejši vzrok zanje? Preberite.

Težave s krčnimi žilami se najpogosteje pojavljajo pri ljudeh, ki dlje časa stojijo ali sedijo. K temu pa pripomore tudi pomanjkanje fizične aktivnosti. Do krčnih žil prihaja zaradi slabše prekrvavitve.

Da bi preprečili nastanek krčnih žil, je prav, da upoštevate določene nasvete še preden se te pojavijo.

Če dlje časa sedite ali stojite, potem strokovnjaki svetujejo, da nosite nogavice proti krčnimi žilami. Z njimi lahko upočasnite njihov razvoj. Prav tako je pomembno, da se izogibate zelo ozkim oblačilom, ki vas tiščijo in onemogočajo normalen pretok krvi. Tudi čevlji z zelo visoko petko niso najbolj primerni, če ste nagnjeni k tej težavi.

Hoja upočasnjuje razvoj krčnih žil. (Foto: Freepik.com)

Gibanje

Pred krčnimi žilami se lahko uspešno zaščitite tudi tako, da se vsak dan gibate, hoja v naravi po ravnem terenu je idealna za krepitev žil in za preprečevanje nastajanja krčnih žil.

Zelo priporočljiv šport je tudi kolesarjenje, rahel tek ali plavanje vsaj dvakrat tedensko. Na tak način krepite stene žil in preprečujete nastanek krčnih.