Obveščamo: Sprostili se bodo nekateri ukrepi, a ne za vse

0
588
(foto: freepik.com)

Kot je sporočil premier Janez Janša, se bodo zašasno sprostili nekateri ukrepi.

“Na današnji seji #vladaRS sprejema nove odloke, ki od 15.12.2020 dalje spreminjajo določene Covid19 omejitvene ukrepe v državi in v posamičnih statističnih regijah. 1. V #Slovenija se do vključno 23.12.2020 v OMEJENEM OBSEGU: a. vzpostavlja nazaj javni potniški promet;b. odpirajo frizerski saloni;c. odpirajo cvetličarne, avtopralnice in kemične čistilnice.2. V statističnih regijah: Osrednja Slovenija, Goriška, Obalno kraška in Gorenjska se v omejenem obsegu odpirajo trgovine z obleko, obutvijo,športno opremo ter avtosaloni.. V teh regijah se za uporabnike aplikacije #ostanizdrav do vključno 23.12.2020 (in če vmes v njih ne bo poslabšanja epidemiološke situacije) odpravlja omejitev gibanja na občino,” je pojasnil.

Kot je še dodal, vlada dnevno spremlja obremenjenost zdravstvenega sistema zaradi Covid19 ter 7 dnevno povprečje okužb po statističnih regijah, zaradi česar lahko v skladu z načrtom sproščanja oziroma zaostrovanja ukrepov v naslednjih dneh po posamičnih regijah prihaja do sprememb v obe smeri.

“Vlada bo na seji v četrtek obravnavala najnovejše epidemiološke podatke ter v skladu s splošnimi smernicami EU določila režim omejitev v času Božiča in novoletnih praznikov. Vlada poziva vse delodajalske in sindikalne centrale, da aktivno komunicirajo s članstvom in javnostmi v smislu upoštevanja ukrepov. Samo tako se lahko izognemo zaostritvam v času praznikov. @vladaRS se zahvaljuje zdravstvenim delavcem in vsem, ki v tem zahtevnem času upoštevate omejitvene ukrepe ter varujejete zdravje in življenja. Z vašo pomočjo smo epidemijo uspeli zaustaviti prej, preden bi presegla zmogljivosti našega zdravstva. Naložimo si aplikacijo #ostanizdrav. Izpolnimo prijavo za cepljenje proti #Covid_19. Naše gibanje z aplikacijo bo postalo bolj varno. S cepljenjem pa sčasoma spet normalno,” je še poudaril Janša.

Začasne sprostitve omejitev Na današnji seji #vladaRS sprejema nove odloke, ki od 15.12.2020 dalje spreminjajo določene…

Objavil/a Janez Janša dne Nedelja, 13. december 2020