Marmeladni žepki z domačo marelično marmelado. Klasični piškoti, ki v naši družini prehajajo po ženski strani iz roda v rod. Recept je že pred 70 leti uporabljala moja babica. In zame so to eni izmed najboljših piškotov.
Potrebujemo:
Za testo: 500 g mehke moke, 1 vrečkica pecilnega praška, 180 g kisle smetane, 250 g masla sobne temperature, 200 g sladkorja za peko.
Za polnilo: marelična marmelada (uporabite lahko marmelado po vašem okusu)
Za posip: sladkor v prahu
Vse sestavine dobro pregnetemo. Testo zavijemo v prozorno folijo in ga za eno uro postavimo v hladilnik.
Na pomokani delovni površini testo razvaljamo na debelino 3 milimetrov in izrežemo poljubno velike kroge. V sredino vsakega kroga damo marmelado. Krog prepognemo tako, da nastane polkrog. Robove potlačimo z vilicami, da marmelada med peko ne teče iz piškotov.
Pečemo 15 minut v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija.
Še tople piškote posujemo s sladkorjem za posipanje.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.