Tedenski horoskop od 23. do 29. 11. 2020

Kaj prinaša teden? (foto: Freepik.com)

Sproščujoč in preprost teden, ko se vam bo zdelo, da imate vse pod kontrolo in da ni nič takšnega, kar bi se lahko zgodilo, da bi vam porušilo notranje ravnotežje. Silnice pa že gredo proti luninemu mrku, ki se bo zgodil na polno luno v dvojčkih, zato lahko, da boste čutili vrtoglavico, nezbranost in nekako ne boste dobro našli pravega fokusa ali delovnega elana ta teden. Sočasno se obrača Neptun v direktno smer, kar pomeni, da bo lunin mrk prihodnji ponedeljek prinesel jasnost in nova spoznanja za lastno življenje in razkadil meglo preteklosti. Pijte dovolj tekočine in meditirajte ali vsaj dovolj počivajte, saj stres v tem obdobju veliko bolj škoduje kot sicer.

Oven 21. 3. – 20. 4.
Ne boste se počutili najbolje. Zdelo se vam bo, da vas vsi nekaj napadajo in izogibali se boste soočanju vseh vrst. Kjerkoli se boste morali izpostaviti, bo namreč šlo nekaj narobe in vsa samozavest vam bo pošla. Precej kritični boste do sebe in nihče vam ne bo mogel dopovedati, da ste preveč črnogledi in občutljivi. Želeli si boste, da vas vsi samo pustilo pri miru, da lahko v miru si celite notranje rane, za katere ne bo nihče vedel, niti vas ne bodo razumeli, tudi, če bi bližnjim razložili, kaj vas muči. Zato boste skrili svoja čustva in se čimbolj odmaknili od dogajanja. Preložite pomembne sestanke ali srečanja ter pogovore vsaj za 14 dni, da si opomorete. Ne izpostavljajte se v ničemer in ne vztrajajte v trditvah, saj se bo kmalu izkazalo, da se motite.
Nasvet tedna: Sprostite se in počakajte na boljše čase, vmes pa poskrbite, da si ne nakopljete večjih težav na glavo. Držite se rutine, poskrbite za svoje telo in dober spanec. Konec tedna se bodo stvari umirile in veseli boste, če se nič ne bo dogajalo.

Bik 21. 4. – 20. 5.
Lahko, da boste imeli prve dni glavobol, ki bo oviral vaše normalno gibanje, zato si vzemite čas zase in počivajte. Od četrtka naprej vas bodo novice razveselile in počutje se vam bo hitro izboljšalo. Še vedno pa ne boste znali dobro izraziti svojega počutja, niti svojih želja, zato boste okoli sebe ustvarjali kaos. Hrepeneli boste po bližini, a sočasno boste naredili vse, da zamrznete čustva. V vas je precej čustvenih konfliktov iz preteklosti, ki prihajajo na plan in vam meglijo sedanje odnose. Razmislite o preteklost in lahko, da bodo na plano prišli spomini, ki ovirajo sproščeno ljubezen v vašem življenju. Bližnjim priznajte svojo pomanjkljivost izražanja, to jih bo pomirilo. Konec tedna boste zadovoljni s svojim delom, pa čeprav boste čez teden naredili bolj malo. A boste vse nadoknadili z odličnimi idejami in sodelovanju, ki ga boste pokazali od petka dalje v skupno dobro.
Nasvet tedna: Ne poglabljajte se v negativna čustva, če jih ne želite do konca razrešiti. Usmerite se v tisto dogajanje, kjer morate kaj dodati, sodelovati in stara čustva sproti sproščajte, saj bodo še prišla na površino.

Dvojčka 21. 5. – 20.6.
Strastni in čustveni boste okoli vsega, saj vas bo bližajoča se polna luna in lunin mrk, ki se bo zgodil v ponedeljek, 30.11. v vašem znamenju, vodila v pretiravanje v vseh pogledih. Besede, ki so vas prizadele, boste držali v sebi. Iskali boste možnosti pogovora, a se bodo vedno stvari drugače izpeljale, tako da boste ostali neizrečeni. In to vse do petka, ko boste izbruhnil ob prvi priliki. Seveda boste pretiravali, a vam bo dobro delo, da se boste sploh izrazili. Delovni boste, a ne tako, kot bi drugi želeli, temveč z intuicijo in preteklih izkušnjah sodelovanja v javnosti. Na vašo srečo se bo vaš način izkazal za boljšega in ne bo nihče imel nič proti vaši delovni svojeglavosti.
Nasvet tedna: Bodite pozorni, da se vaša notranja napetost ne sprosti kje v javnosti in se ne zapletete v kakšne prehitre nesporazume v javnosti z neznanimi ljudmi. Tudi ne udeležujte se debat na socialnih omrežjih, kjer se krešejo mnenja, saj boste prehitro deležni kritike, ki vas bo prizadela. V nedeljo se boste pomirili in boste naredili dober načrt za naprej.

Rak 21. 6. – 22. 7.
Zapluli boste v nov teden in tako se boste sprostili, umirili, da boste pozabili na nekatere svoje obljube. To boste že v torek popolne obžalovali, saj si boste lahko pokvarili dober ugled. Uspelo vam bo razrešiti vse in ponosni boste nase, a ne boste se čisto umirili. Nervoza vas bo spremljala in iz srede na četrtek boste težje spali zaradi pretiranega komuniciranja z bližnjimi. Včasih prehitro obljubite nekaj, kar ne morete izpolniti. Popazite, da ne boste v četrtek zvečer čustvenih izbruhov zaradi neprespanosti. V petek se boste že pomirili in prizemljili svoja čustva s praktičnim delom in kuhanjem kot najljubšim hobijem. Delovno boste polni elana, a pazite, da ga ne usmerite v pretirane besede ali debate s tistimi, ki samo čakajo na priložnosti, da vas potem zatožijo dalje ali se vam posmehujejo.
Nasvet tedna: Razmislite o ponavljajočem se vzorcu. Vsak teden sprejmete odločitve, a vas potem vaša vladarica luna prehitro zavede. Če premalo spite in ste sočasno zadovoljni s sabo, si običajno takoj zakomplicirate življenje.

Lev 23. 7. – 22. 8.
Ne boste v najboljšem počutju, saj se vam bo zdelo, da vse delate narobe, zato boste zelo nihali v odločitvah in se poskušali izogniti vsej odgovornosti za karkoli. Lahko, da boste imeli težave z želodcem, popazite pa tudi na roke in oči, saj vam bo odpornost zaradi psihične nestabilnosti rahlo padla. Občutljivi boste v odnosih, še posebej tam, kjer si boste želeli, da ste sprejeti. Ves čas boste preverjali svojo zaželenost in če se ne boste dobro počutili, se boste hitro umaknili. Nikogar ne boste želeli motiti, kar pa bo precej moteče za vse, ki se bodo želeli družiti z vami, vi pa se boste ves čas odmikali. S svojo dobro voljo boste premikali meje sodelovanja in dobre ideje ter kvalitetni pogovori za javno dobro vas bodo vse navdušili.
Nasvet tedna: V sredo pokažite svoj interes za stvari, ki si jih želite, sicer boste ostali brez nečesa, kar si v resnici zelo želite. Za vikend boste precej boljše volje, celo pretiravali boste z iskrivostjo in humorjem, tako da vas bodo domači začudeno gledali, kaj se dogaja z vami.

Devica 23. 8. – 22. 9.
Ostri boste do sebe, do življenja in do vsega okoli vas. Ne glede na to, da ne boste tega oznanjali na veliki zvon, bo vseeno vsem dokaj hitro jasno, kaj se dogaja in se vas bodo malo izogibali, kar vam bo na nek čuden način celo odgovarjalo. Bodite pozorni, da ne boste domačih obremenili s svojimi idejami. Tudi, če vas podpirajo pri vaših hobijih, je smiselno, da znate ločiti interese, da ne izčrpate potrpljenja in ljubezni, ki je med vami. Iskali boste prave rešitve, a obstali v megli. Ko že boste našli deloma dobro opcijo, pa ne boste našli dobrega načina, da bi jo predstavili drugim. Tako boste do četrtka že precej obupani nad sabo in življenjem, a se vam bo nasmehnila sreča. Ideja in rešitev bosta prišli sočasno. To bo velika preobrazba v vašem sodelovanju v javnosti, tako da vam bo padel kamen iz srca.
Nasvet tedna: Ohranite sproščenost in odprtost, da se pokaže, v katero smer se bodo odprle najboljše rešitve. V nedeljo boste že zadovoljni, saj boste dobili zagotovilo, ki ste ga čakali.

Tehtnica 23. 9. – 23.10.
Ne boste v najboljši koži, ne glede na to, da boste dovolj počivali, meditirali ali lenarili. Globlja žalost ali nezadovoljstvo bo lezlo na plan in ne boste si mogli pomagati, niti nikomur izraziti, kako se počutite, ker proti ostalim nimate enega pravega razloga, da bi se tako počutili. Še narava vam ne bo odtehtala tega in prisiljeni boste spustiti stara čustva. Pretirano boste občutljivi, da bi lahko realno sodili svoje odnose, kar se boste na srečo zavedali. Pustili boste drugim, da vodijo odnose in se večino časa strinjali s predlogi, saj vam bo pomembna notranja stabilnost bolj, kot vse zunanje dogajanje. Delajte karkoli, saj vam bo to šlo dobro od rok in boste pozabili na svojo občutljivost. Tako lahko, da boste naredili veliko več kot sicer, saj bo to edino, kjer boste čutili podporo in mir.
Nasvet tedna: Ko boste začutili, da se vam energija in dobra volja vrača, se lotite tistih stvari, ki jih že predolgo prelagate. V petek in soboto se ne izmikajte iskricam strasti, ki se bodo netile ob naključnem srečanju. Sprostite se in sodelujte.

Škorpijon 24.10. – 22.11.
Zdelo se vam bo, da se vam nekatere življenje situacije čisto preveč ponavljajo, kar vas bo zaskrbelo. Želite namreč napredovati, a greste čisto preveč po umskem modelu, ki ni rešitev. Podpora za stabilizacijo ljubezni bo velika, a vi boste nihali, saj vam bo intuicija govorila drugače kot srce. Zato boste čustveno precej obremenjeni in ne glede na to, koliko časa za razmislek si boste vzeli, se nikakor ne boste mogli odločiti, kaj si zares želite. Priznajte si, da se zares bojite bližine in da se skozi ljubezen aktivirajo vaši večji strahovi prizadetosti in ranljivosti, ki ste jo doživeli v preteklosti. Delovne ideje za dom in javnost vas bodo aktivirale od četrtka dalje v boljše razpoloženje in jasno vam bo, da potrebujete v ljubezni enak adrenalin, kot ga imate pri delu.
Nasvet tedna: Dovolite si sanjariti, dovolj spati in razmišljajte o sanjah, ki vam ponoči razkrivajo vaše strahove, pa tudi želje. Tako boste največ odkrili o sebi in preko tega tudi sprostili navezavo na pretekla čustva in situacije.

Strelec 23.11. – 21.12.
Čutili boste notranjo moč in se zavedali, da bodo slej ko prej potrebne spremembe. Ne bo se vam mudilo v njih, a vse bolj ste pripravljeni na novo življenje. Popazite na hrbtenico, saj so tam še stara bremena, ki jih je potrebno odložiti. Vdali ste se v nekaterih odnosih, saj ne veste, kako se lotiti, da bi se kaj spremenilo. Od četrtka naprej pa boste dobili novice, ki vas bodo pozitivno vznemirile. Kar naenkrat vam bo začela domišljija delati in kar videli boste številne dobre možnosti. Sproščeni boste in iskali možnosti, da potrebno rutino naredite čimbolj enostavno in hitro. Zadovoljni boste, saj se bodo odpirale številne dobre smeri in tudi mnogi bodo pohvalili vaš način delovanja. Radi boste načrtovali prihodnost, saj se imate česa veseliti.
Nasvet tedna: Zadovoljni boste, ker bo začetek tedna dokaj miren in nič ne bo kazalo na kakšne hude dejavnosti ali potrebo po težaškem delu. V nedeljo zvečer ne nasedajte provokacijam, ne glede na to, iz katerih smeri prihajajo. Želijo vas samo vznemiriti, kar jim bo tudi uspelo.

Kozorog 22.12. – 20. 1.
Veselili se boste mirnega tedna, ki ga seveda ne bo. Po umirjenem ponedeljku se bodo namreč začelo dogajati, večinoma znotraj vas. Kar naenkrat vas bodo začele preganjati misli in ideje, ki bodo aktivirale globlje strahove zase, za druge. Sproti kažite svoja čustva in to vsa, ne samo tista, ki so sprejemljiva za okolje. Sicer se lahko zgodi, da v četrtek popoldne doživite čustven izbruh, ki bo presenetil bližnje, a vas osvobodil. Šele potem boste lahko zadihali in sprostili domišljijo. V nedeljo zvečer se predajte ljubezni in si dovolite spremembe. Zberite pogum in počakajte na pravi trenutek, da kontaktirate tiste, ki so pomembni za vas. Spremembe so na vidiku in potrebno je, da sodelujete v njih, sicer boste spet ostali na stranskem tiru, kar pa imate počasi dovolj.
Nasvet tedna: Bodite aktivni, še posebej tiste dni, ko vas bodo preganjali nemir, tesnoba in strahovi. Redno se knajpajte – tuširajte z izmenično hladno – toplo vodo, da bo telo dobro prekrvavljeno in boste čutili moč v sedanjosti.

Vodnar 21. 1 – 18. 2.
Razpeti boste v skrajnosti: po eni strani boste želeli toplino, mir in harmonijo, da drugi strani pa akcijo, nenavadna dogajanja. Nestrpni boste do vsakogar, ki vas bo kakorkoli motil ali ustavljal. Iskrice strasti vas bodo vodile tako skozi službo kot osebno, a jih boste jemali čisto samo po sebi umevno, kar lahko, da vam bo kasneje žal, ko boste ugotovili, kako je, če jih ni več. Čustva vas bodo rahlo obremenila v petek zvečer, ko se boste vprašali, za koga se tako trudite. Za vikend boste prišli do pozornosti in samozavest vam bo zrasla. Tako boste vztrajali v nekaterih stvareh, ki so koristne predvsem za vas. Učinkoviti boste, a vam bo vse odveč. Siti boste vsega razmišljanja in iskanja novih poti, zdelo se vam bo, da potrebujete odmik ali vsaj spremembe vsakdanjika. Osredotočite se na tisto, kar najraje delate.
Nasvet tedna: Uživajte vsak dan posebej, naj se vam nikamor ne mudi. S hitenjem porežete vse najlepše energije, ki jih potem pogrešate. Kreativnost je tista, ki ji sledite in ji namenite dovolj časa.

Ribi 19. 2 – 20. 3.
Zdelo se vam bo, da se nikakor ne morete izviti iz starih energij in na novo zaživeti tako, kot ste ves čas načrtovali. Nič vas pri tem ne bo direktno oviralo, a vaše počutje ne bo najboljše, zato boste melanholični, pa tudi precej neaktivni. Hvaležni boste za ljudi, ki vas razumejo in sprejemajo tudi takrat, ko niste v najboljši koži. To jim boste tudi povedali ali pokazali, a to področje vam v tem tednu ne bo tako pomembno.
Imeli boste občutek izgorelosti, a v resnici potrebujete nove izzive oz. nov pristop k stvarem, ki jih počnete. Ste tik pred uspehom, zato ne delajte večjih sprememb. Od četrtka dalje boste dobili dobre ideje, ki vam bodo dale zagon za kreativno razmišljanje za prihodnost. Celo izrazili jih boste naprej in pri tem jasno pokazali, kaj si želite. To boste pri sebi ocenili kot pozitiven napredek, kar zares je.
Nasvet tedna: Preglejte svojo garderobo in poskrbite, da se uredite tudi, če ste cel dan doma. To vam bo takoj izboljšalo počutje in vam dalo potrebne energije za delo in odnose.