KUHAJMO SKUPAJ: Gratiniran čili z mesom, s krompirjem in sirom

Foto: Selma Bizjak

Za 3 – 4 osebe

2 čebuli, 2 stroka česna, 500 g mešanega mletega mesa, olje, 1 jušna žlica paradižnikovega koncentrata v tubi, 1 jušna žlica moke, 50 ml zelenjavne jušne osnove, čili, 1 lovorov list, 2 kozarčka paradižnikove omake z baziliko, po 1 rdeča, rumena in zelena paprika, 1 konzerva koruze, 1 konzerva rdečega fižola, 150 g sira Livada Pomurskih mlekarn, 300 g kuhanega krompirja

Priprava:

  1. V slani vodi skuhamo krompir. Ga ohladimo in olupimo.
  2. Na olju zarumenimo sesekljano čebulo in česen.
  3. Dodamo mleto meso. Pražimo
  4. Solimo, popramo in dodamo čili. Pokrito dušimo 30 minut.
  5. Dodamo lovorov list, paradižnikovo omako in paradižnikov koncentrat.
  6. Zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in povremo.
  7. Zgostimo z moko.
  8. Dodamo na kocke narezano papriko. 20 minut pokrito kuhamo, nakar dodamo še rdeč fižol in koruzo.
  9. Vse predenemo v pekač.
  10. Po vrhu chilli-ja narežemo kuhan krompir.
  11. Po krompirju potresemo riban sir.
  12. Pečemo pri 200 stopinjah Celzija 40 -45 minut.
  13. Jed naj pred serviranjem 15 minut stoji na sobni temperaturi.

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.