Za 3 – 4 osebe
2 čebuli, 2 stroka česna, 500 g mešanega mletega mesa, olje, 1 jušna žlica paradižnikovega koncentrata v tubi, 1 jušna žlica moke, 50 ml zelenjavne jušne osnove, čili, 1 lovorov list, 2 kozarčka paradižnikove omake z baziliko, po 1 rdeča, rumena in zelena paprika, 1 konzerva koruze, 1 konzerva rdečega fižola, 150 g sira Livada Pomurskih mlekarn, 300 g kuhanega krompirja
Priprava:
- V slani vodi skuhamo krompir. Ga ohladimo in olupimo.
- Na olju zarumenimo sesekljano čebulo in česen.
- Dodamo mleto meso. Pražimo
- Solimo, popramo in dodamo čili. Pokrito dušimo 30 minut.
- Dodamo lovorov list, paradižnikovo omako in paradižnikov koncentrat.
- Zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in povremo.
- Zgostimo z moko.
- Dodamo na kocke narezano papriko. 20 minut pokrito kuhamo, nakar dodamo še rdeč fižol in koruzo.
- Vse predenemo v pekač.
- Po vrhu chilli-ja narežemo kuhan krompir.
- Po krompirju potresemo riban sir.
- Pečemo pri 200 stopinjah Celzija 40 -45 minut.
- Jed naj pred serviranjem 15 minut stoji na sobni temperaturi.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.