Brokoli kremna juha – izvrstna in hitro pripravljena jed, ki ne pusti ravnodušnega nobenega ljubitelja žametnih zelenjavnih juhic.
Potrebujemo za 4 osebe:
600 g brokolija, 1 srednje velik koromač, tekoča smetana, semena kumine, olivno olje, sol, rezine kruha, ki jih popečemo.
Postopek priprave:
- Brokoli razdelimo na cvetove in jih operemo. Koromač očistimo, narežemo na tanjše rezine in operemo. 20 minut kuhamo na pari ali v slanem kropu, dodamo še ščepec kumine v zrnu. Odcedimo in prihranimo vodo, v kateri se je kuhala zelenjava. Prihranimo štiri lepe cvetke brokolija za dekoracijo.
- S paličnim mešalnikom spasiramo kuhan brokoli in koromač. Dodamo približno 500 ml vode od kuhanja in 100 ml tekoče smetane. Mešamo in počakamo, da zavre. Odstavimo.
- Ko kremno juho serviramo, ji dodamo rezino ali kocke popečenega kruha ter cvet ali dva kuhanega brokolija.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.