KUHAJMO SKUPAJ: Zdrobovi knedli po mamino

0
133

Recept za 6 knedlov

Potrebujemo: 1/2 cm rezino masla, 2 jajci srednje velikosti, 9 ravno poravnanih jušnih žlic pšeničnega zdroba + 1 jž za vsak slučaj

Priprava:

Najprej odrežemo 1/2 cm rezino masla in jo pri sobni temperaturi popolnoma zmehčamo. Maslo vzamemo iz hladilnika uro pred uporabo, da postane res mehko.
Maslo z vilicami popolnoma pretlačimo.
Dobro stepemo 2 jajci srednje velikosti, nato jima dodamo maslo.
Dodatno stepamo in nato med nenehnim mešanjem dodamo še 9 ne preveč zvrhanih jušnih žlic pšeničnega zdroba.
Dobro premešamo in pustimo cca 10 min počivat.
Ko juha zavre, poskusimo malo mase z žlico vkuhat v juho. Če razpade, dodamo še največ 1/2-1 žlico zdroba. Vendar pazimo, ker je hitro preveč in so potem knedli preveč zbiti.
V juhi naj potem vrejo 30 minut, ker uporabimo pravi pšenični zdrob in ne instant zdroba.
Ob uporabi instant zdroba bodo knedli hitreje kuhani, a okus ne bo enak kot, če uporabimo pravi pšenični zdrob.

Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.