Koronavirus: To so ukrepi, ki od danes dalje veljajo v rdečih regijah

0
104
Ukrepi, ki veljajo za rdeče regije.

Zaradi poslabšane epidemiološke situacije s 16. oktobrom začnejo v rdečih statističnih regijah veljati naslednji začasni ukrepi:

  • prepoved prehajanja iz regij, razen izjem (med njimi odhod in prihod z dela, gozdarske in kmetijske dejavnosti, zavarovanje zdravja ali premoženja, varstvo oseb ali negovanje družinskega člana, dostop do lekarn, zdravstvenih storitev, izvajanje del za zasebnem objektu, koriščenje predhodno rezerviranih turističnih kapacitet).
  • prepoved vseh prireditev, shodov, porok in verskih obredov.
  • zaščitna maska ali druga oblika zaščite ustnega in nosnega predela obraza je obvezna tudi na odprtih javnih krajih oziroma prostorih in v osebnih vozilih.

S 17. oktobrom v rdečih regijah velja:

  • prepoved ponujanja športno rekreativnih storitev v fitnes centrih in zaprtih športnih objektih, pri čemer so izjeme športna tekmovanja in treningi za registrirane športnike.
  • prepoved gostinskih dejavnosti v gostinskih obratih (gostišča, restavracije, gostilne, kavarne, slaščičarne, okrepčevalnice in bari) razen v nastanitvenih obratih, kjer je dovoljena le sedeča postrežba. Omejitev ne velja za osebni prevzem jedi in pijač.
  • v prostoru frizerskih in kozmetičnih salonov se lahko hkrati nahaja le ena stranka.

Dodatna pojasnila najdete na https://www.gov.si/…/2020-10-14-36-redna-seja-vlade…/

‼️ [ZAČASNI UKREPI V RDEČIH REGIJAH] ‼️Zaradi poslabšane epidemiološke situacije s 16. oktobrom začnejo v rdečih…

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Četrtek, 15. oktober 2020