Hoja krepi delovanje srca, mišic in kosti

Hoja nas krepi in preprečuje številne zdravstvene težave. (foto: Freepik.com)

»Svetovni dan hoje, ki ga bomo obeležili v četrtek, 15. oktobra, je izjemnega pomena za vse generacije. Hoja je najbolj naravna in zaradi tega tudi zdrava oblika gibanja,« je ob prihajajočem svetovnem dnevu hoje izpostavil izr. prof. dr. Blaž Mavčič, dr. med. iz Medicinskega centra Barsos.

Dejstvo je, da je nezadostna telesna dejavnost velikega števila Slovencev eden izmed najpomembnejših dejavnikov nezdravega življenjskega sloga. Prav hoja nam lahko pomaga izboljšati zdravje. Po eni strani pripomore k izgubi morebitnih odvečnih kilogramov, pa drugi pa s hojo krepimo delovanje srca, mišic in kosti.

»Gibajmo se, večkrat se odločimo za hojo v naravi. Ne samo, da pozitivno vpliva na naše zdravje in počutje, tudi krepi nas in s pospeševanjem presnove pomaga preprečevati zdravstvene težave. Poleg tega je dostopna vsakomur, v vseh letnih časih in celo v obdobju zaostrenih epidemioloških razmer,« je še poudaril izr. prof. dr. Blaž Mavčič.

(foto: freepik.com)

Medicinski center Barsos-MC je prvi zasebni center v Ljubljani s 27-letno tradicijo, kjer dela več kot 50 zdravnikov specialistov. Je edini zasebni center pri nas, ki ima toliko specialistov in več kot 20 specialističnih ambulant na enem mestu. Celovito so prenovili prostore in posodobili opremo, s tem pa pacientom zagotovili najsodobneje opremljene specialistične ambulante in hkrati razširili nabor storitev. V slovenski prostor vnašajo izboljšanje zdravstvenega sistema in uvajajo sistem brez čakalnih vrst. Prizadevajo si, da bi pacientom zagotovili čim bolj celostno obravnavo na enem mestu. Potem ko so še dodatno razširili nabor storitev za paciente, javnost vse bolj ozaveščajo o pomenu preventivnih pregledov. To nadgrajuje njihov cilj celostne obravnavo pacientov na enem mestu, saj so rezultati kar sedmih specialističnih pregledov znani v enem dnevu.