KUHAJMO SKUPAJ: Torta iz hrušk in skute

Foto: Selma Bizjak

Torta iz hrušk in skute. Nežen okus hruške se zlije v skuto in prepleta med seboj mlečno sadni okus, ki se poveže med hrustljavo listnato testo.

Za pravokoten pekač mer 28 x 19 cm
Potrebujemo: 2 zavitka listnatega testa, 2 hruški, 350 g skute3 – 4 žlice tekoče smetane za stepanje, 2 jajci + 1 rumenjak, 7 žlic sladkorja, 2 žlici vode, sladkor v prahu za posip, naribana lupinica 1 bio limone

Čas priprave: 20 minut
Čas peke: 20 – 25 minut

Priprava:


1. Hruške operemo, obrišemo ter narežemo na kocke. Skupaj s sladkorjem in vodo zakuhamo na nežnem ognju. Kuhamo 10 minut.
2. V skledi zmešamo skuto, 6 jušnih žlic sladkorja, tekočo smetano, jajci ter limonino lupinico.
3. V pekač najprej položimo en list listnatega testa, skupaj s peki papirjem. Spodnje testo z vilicami večkrat prebodemo.
4. Testo obložimo z nadevom ter pokrijemo z drugim listom listnatega testa.
5. Vrhnje testo premažemo z razžvrkljanim rumenjakom, ki mu dodamo 1 jušno žlico sladkorja.
6. Pečemo 20 – 25 minut (oziroma toliko časa, da skorjica postane zlato rjava) pri 200 stopinjah Celzija. Pečeno posujemo s sladkorjem in ohladimo

Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.