za 200 g kozarček
1 avokado, 1 strok česna, 1 jž oljčnega olja, sok 1/2 limone, ščepec soli, 3 trikotni topljeni sirčki
Priprava:
- Avokado prerežemo na polovico, odstranimo koščico in ga z žlico izdolbemo v posodo ter dodamo strt strok česna.
- Dodamo iztisnjen sok limone.
- Dodamo ščepec soli.
- Dodamo vse tri topljene sirčke.
- Prilijemo jedilno žlico oljčnega olja.
- Vse sestavine s paličnim mešalnikom obdelamo v gladek namaz.
- Namaz predenemo v steklen kozarček s pokrovčkom.
- Avokadov namaz hranimo v hladilniku do 3 dni.
Nasvet:
Za bolj pikanten okus namaza lahko dodamo še mleti čili ali ga zmeljemo čez namaz, ko le – tega serviramo.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.