Anthony Hopkins igra v filmu o demenci

Zvezdniški igralec Anthony Hopkins tokrat nastopa v filmu na temo demence The Father (Oče). (foto: Facebook)

Zvezdniški igralec Anthony Hopkins tokrat nastopa v filmu na temo demence The Father (Oče). Režiser in soscenarist filma, priznani francoski pisatelj Florian Zeller, je po pisanju francoske tiskovne agencije AFP scenarij napisal prav z mislijo, da bo Hopkins nastopil v glavni vlogi. “To so bile moje sanje,” je poudaril.

Želja Zellerja, ki se pod scenarij podpisuje skupaj z britanskim avtorjem Christopherjem Hamptonom se je, kot piše AFP, uresničila. Hopkins je podpisal pogodbo skupaj z oskarjevko Olivio Colman, ki v pretresljivi drami igra njegovo hči.

Film, ki vsebuje elemente trilerja in grozljivke, gledalca popelje v hitro miselno propadanje protagonista. Ne prepoznava več svojcev, v njegov svet in svet gledalca pa vstopijo neznanci.

Po Zellerjevih besedah je zanimivo videti Hopkinsa, ki je znan po tem, da ima vedno vse pod kontrolo, v koži nekoga, ki izgublja nadzor.

Film so po zimski premieri na festivalu Sundance minuli teden prikazali na filmskem festivalu v Torontu, na filmska platna pa bo prišel pod okriljem produkcijske hiše Sony Pictures Classics decembra.

Pojavile naj bi se tudi že govorice, da se 82-letnemu Hopkinsu za vlogo v filmu obeta šesta nominacija za oskarja, še piše AFP.

STA