4 triki za bolj bujne in cvetoče lončnice

0
109
Foto: pixabay.com

Ali ste vedeli, da vam bodo rastline v lončkih rasle veliko lepše, če jih boste gnojili z zobno pasto, kavno usedlino, sladkorjem? Ne verjamete? Preberite!

Morda se sliši nekoliko nenavadno, a dejansko si lahko pomagate tudi s sestavinami, ki jih imate doma. Ti stari ljudski nasveti pomagajo, da lončnice rastejo lepše in bujnejše cvetijo.
Pomagate si lahko s štirimi naravnimi gnojili: s sladkorjem, kavno usedlino, vodo, v kateri ste skuhali krompir ali pa kar z zobno pasto.

Naravno gnojilo spodbuja rast in cvetenje. (foto: Pixabay.com)

Sladkor
Sladkor vsebuje glukozo in fruktozo, ti dve sestavini pa rastlinam dajeta energijo. S sladkorjem lahko lončnice gnojite tako, da enkrat ali dvakrat na mesec potresete nekaj sladkorja po zemlji, nato pa lončnico zalijete z vodo.

Zobna pasta
Sobne rastline imajo rade kislo zemljo in tu si lahko pomagate z zobno pasto. V liter vide zamešajte 30ml zobne paste, premešajte in s takšnim pripravkom zalijte lončnice. Kalcij iz zobne paste pa jih bo še dodatno okrepil in nahranil, da bodo še lepše.

Krompirjeva voda
Ko boste naslednjič kuhali krompir, vode nikar ne zavrzite. Shranite jo, polna je škroba, ki zelo ugaja lončnicam. S postano krompirjevo vodo enkrat mesečno zalijte rože.

Kavna usedlina
V zemljo k vsaki lončnici dajte za po, žličke kavne usedline. Rožice bodo bujnejše.