Solata s piro
za 4 osebe – kot priloga
Potrebujemo: 100 g pire, 4 fileti paprike, 12 delikatesnih kumaric, mini mozzarelle, 11 črnih oliv, 6 artičok v olju, 6 češnjevih paradižnikov, 1 par hrenovk, sol, olje, bel balzamični kis, bio origano
Priprava:
- Piro operemo pod tekočo vodo in skuhamo po navodilih na embalaži.
- Kuhano odcedimo in ohladimo. Damo v večjo skledo.
- Papriko fileti Droga narežemo na majhne koščke.
- Delikatesne kumarice narežemo na kolobarje. Oboje dodamo k piri.
- Črne olive odcedimo in jih dodamo v skledo.
- Odcedimo še mini mozzarelle, jih dodamo v skledo in posujemo z bio origanom.
- Piri dodamo še na drobno nasekljano belo čebulo, artičoke in na polovico prerezane češnjeve paradižnike.
- Sestavine dobro premešamo in prilijemo 2 jž olja, 1 jž belega balzamičnega kisa ter ščepec soli.
- Kot zadnje dodamo na kolobarje pečene hrenovke.
- Pirino solato čez noč pustimo v hladilniku in jo postrežemo hladno.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.