KUHAJMO SKUPAJ: Solata s piro

Okusna solata (foto: Selma Bizjak)

Solata s piro
za 4 osebe – kot priloga

Potrebujemo: 100 g pire, 4 fileti paprike, 12 delikatesnih kumaric, mini mozzarelle, 11 črnih oliv, 6 artičok v olju, 6 češnjevih paradižnikov, 1 par hrenovk, sol, olje, bel balzamični kis, bio origano

Priprava:

  1. Piro operemo pod tekočo vodo in skuhamo po navodilih na embalaži.
  2. Kuhano odcedimo in ohladimo. Damo v večjo skledo.
  3. Papriko fileti Droga narežemo na majhne koščke.
  4. Delikatesne kumarice narežemo na kolobarje. Oboje dodamo k piri.
  5. Črne olive odcedimo in jih dodamo v skledo.
  6. Odcedimo še mini mozzarelle, jih dodamo v skledo in posujemo z bio origanom.
  7. Piri dodamo še na drobno nasekljano belo čebulo, artičoke in na polovico prerezane češnjeve paradižnike.
  8. Sestavine dobro premešamo in prilijemo 2 jž olja, 1 jž belega balzamičnega kisa ter ščepec soli.
  9. Kot zadnje dodamo na kolobarje pečene hrenovke.
  10. Pirino solato čez noč pustimo v hladilniku in jo postrežemo hladno.
Solata s piro (foto: Selma Bizjak)

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.