Trik, ki odpravi neprijeten vonj z oblačil

Foto: Pixabay.com

Imajo tudi vaša športna oblačila tudi po pranju še vedno neprijeten vonj? Se zelo potite in imajo tudi vaša vsakodnevna oblačila neprijeten vonj, tudi ko jih operete?

Kadar gre za športna oblačila, moramo vedeti, da so ta izdelana in sintetičnih materialov, ki zahtevajo posebne pogoje, da bodo dobro oprana in brez neprijetnega vonja. Pri pranju ne smemo uporabljati mehčalca, pa tudi pralni prašek naj bo brez vonja. Še bolje pa bo, če bomo športna oblačila prali posebej, s praškom, ki je namenjen prav za pranje slednjih.

Včasih pa se zgodi, da tudi bombažna oblačila po pranju še vedno oddajajo neprijetni vonj. To je pogosteje, če se veliko potimo. Kaj lahko storimo? Takšna oblačila perimo s pomočjo sode bikarbone in alkoholnega kisa.

Če so to oblačila, ki jih je potrebno prati pri nižjih tempretaurah in krajšem programu, potem jih že čez noč namočimo v vodi, ki smo ji primešali žlico sode bikarbone. Ta bo odpravila vonj. Naslednjega dne pa operimo, v boben pa poleg oblačil lahko zlijemo še pol decilitra alkoholnega kisa.

Če gre za bombažna oblačila, ki jih lahko peremo pri višjih temperaturah, potem žlico sode bikarbone primešamo pralnemu prašku, v boben stroja pa dolijemo še deciliter alkoholnega kisa in operemo.

Neprijetnih vonjav zagotovo ne bo več.

Foto: Pixabay.com