Ajvar rolada s kislimi kumaricami
Za klasičen pekač iz pečice: 4 jajca, 4 žlice mrzle vode, 160 g jogurta na grški način, 4 jž ajvarja, 120 g moke, 1 pecilni prašek, 2 ščepca soli
Za nadev: 400 g kisle smetane, 6 domačih kumaric, sol, bio italijanska začimbna mešanica Sonnentor
Priprava:
- Ločimo rumenjake od beljakov.
- Iz beljakov in vode stepemo sneg.
- Rumenjake stepemo in jim dodamo sol, jogurt na grški način ter ajvar. Dobro stepemo.
- Masi postopoma dodamo še mešanico presejane moke in pecilnega praška.
- Nazadnje še z lopatko ročno vmešamo beljak.
- Maso vlijemo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
- Pekač postavimo v prej ogreto pečico na 160°C in pečemo 15 minut pri enakomerni temperaturi spodaj in zgoraj.
- Pečen biskvit obrnemo na drug list peki papirja, z vlažno krpo obrišemo tistega, na katerem se je pekla rolada in ga odstranimo.
- Na čist peki papir rolado obrnemo, jo zavijemo in počakamo, da se ohladi.
- Ohlajeno odvijemo in premažemo z nadevom iz kisle smetane, narezanih domačih kumaric in bio italijanske začimbne mešanice Sonnentor.
- Nadevano rolado zavijemo in postavimo v hladilnik za kakšno urico, še raje čez noč.
Z ajvar rolado boste vašemu pikniku dodali piko na “i”.
Prav tako bo ajvar rolada požela slavo ob vsakem narezku.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.