KUHAJMO SKUPAJ: Ajvar rolada s kislimi kumaricami

Foto: Selma Bizjak

Ajvar rolada s kislimi kumaricami
Za klasičen pekač iz pečice: 4 jajca, 4 žlice mrzle vode, 160 g jogurta na grški način, 4 jž ajvarja, 120 g moke, 1 pecilni prašek, 2 ščepca soli

Za nadev: 400 g kisle smetane, 6 domačih kumaric, sol, bio italijanska začimbna mešanica Sonnentor

Priprava:

  1. Ločimo rumenjake od beljakov.
  2. Iz beljakov in vode stepemo sneg.
  3. Rumenjake stepemo in jim dodamo sol, jogurt na grški način ter ajvar. Dobro stepemo.
  1. Masi postopoma dodamo še mešanico presejane moke in pecilnega praška.
  2. Nazadnje še z lopatko ročno vmešamo beljak.
  1. Maso vlijemo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
  2. Pekač postavimo v prej ogreto pečico na 160°C in pečemo 15 minut pri enakomerni temperaturi spodaj in zgoraj.
  3. Pečen biskvit obrnemo na drug list peki papirja, z vlažno krpo obrišemo tistega, na katerem se je pekla rolada in ga odstranimo.
  1. Na čist peki papir rolado obrnemo, jo zavijemo in počakamo, da se ohladi.
  2. Ohlajeno odvijemo in premažemo z nadevom iz kisle smetane, narezanih domačih kumaric in bio italijanske začimbne mešanice Sonnentor.
  3. Nadevano rolado zavijemo in postavimo v hladilnik za kakšno urico, še raje čez noč.

Z ajvar rolado boste vašemu pikniku dodali piko na “i”.

Prav tako bo ajvar rolada požela slavo ob vsakem narezku.

Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.