KUHAJMO SKUPAJ: Zavitek iz bučk in mocarele

Zavitek iz bučk in mocarele (foto: Selma Bizjak)

Zavitek iz bučk in mozzarelle. Odlična poletna jed za glavni obrok ali kot hladen prigrizek. Idelano za te poletne dni, ko je domačih bučk v izobilju.

Potrebujemo:
1 pravokoten list listnatega testa, 2 topljena sirčka za mazanje, 1 mozzarello, 1 srednje veliko bučko, mediteranska zelišča, 1 jajce, sol, 1 žlico olja, 1 žlico kisle smetane.

Testo vzamemo iz hladilnika 15 minut preden ga bomo nadevali. Bučko operemo in z olupkom nalistamo na rezine, ki jih solimo in pustimo na cedilu, da spustijo odvečno vodo. Nato raztegnemo testo in ga premažemo z dvema sirčkoma, mozzarello odcedimo in nastrgani ter enakomerno porazdelimo po testu. Posujemo z mešanico mediteranskih začimb, čez pa eno ob drugi položimo nalistamo rezine bučke. Zavitek zavijemo po daljši stranici testa. V skledici razžvrkljamo jajce z oljem in kislo smetano. Zavitek po vrhu najprej z vilicami večkrat prebodemo in ga nato premažemo z jajčno mešanico.

Skupaj s peki papirjem ga prenesemo na pekač in ga pečemo 25-30 minut pri 200°C.

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.