Kava: Odlični nasveti za nego kože in las

(foto: Freepik.com)

Mnogi si jutra brez skodelice dišeče kave ne morejo predstavljati. A kava je še veliko več. Nepogrešljiva je tudi pri negi kože in las. Preberite, kako koristno jo lahko uporabite.

Kava vsebuje številne antioksidante, ki pozitivno vplivajo tudi na zdravje naše kože in las, pomlajujejo, odpravljajo toksine in krepijo naše celice.


Mleto kavo lahko zelo koristno uporabimo kot piling ali masko za obraz.

Za pripravo maske boste potrebovali dve žlički mlete kave, tri žličke polnomastnega mleka, žličko medu. Sestavine dobro zmešajte skupaj in nanesite masko na čist obraz. Pustite delovati 20 minut, nato pa sperite s toplo vodo.

Za pripravo pilinga pa boste potrebovali dve žlički kave, žličko sladkorja, žličko kokosovega olja in nekaj ščepcev mletega cimeta. Sestavine zmešajte, nato pa nanesite na obraz in s krožnimi gibi nežno masirajte nekaj minut. Sperite s toplo vodo.

Oba nasveta za nego obraza bosta koži povrnila elastičnost, jo pomladila, nahranila in očistila.

Kava neguje kožo in lase. (foto: Pexels.com)

Kavna maska za lase
Kava bo lasem vrnila gladkost, sijaj in svilenost, pospeši rast las in krepi lasne korenine.

V 100 ml vode skuhajte žličko mlete kave, nato pa počakajte, da se nekoliko ohladi. Kuhano kavo si enakomerno in počasi zlijte na lase, začnite pri vrhu glave in vse do lasnih konic. Ko bodo lasje dobro namočeni, jih zavijte v plastično kapo ali staro brisačo (kava bo pustila madeže) in pustite delovati še pol ure. Lase nato sperite in umijte s šamponom.