KUHAJMO SKUPAJ: Kordon blu z jajčevcem

Foto: Selma Bizjak

Cordon blu iz jajčevcev – paniranih melancan. Rezina mesa zamenja z rezino okusnega jajčevca. Jed, ki bo navdušila vse ljubitelje “melancan”.

Za 6 manjših “zrezkov” potrebujemo:

1 srednje velik jajčevec, 1 mozzarello, 6 rezin plečke ali kuhane šunke, krušne drobtine, olje, sol, parmezan, mešanica mediteranskih začimb

Priprava:

Jajčevec operemo in odrežemo zgornji ter spodnji del.
Narežemo 6 ne preveč tankih rezin (lahko po dolžini li po širini, če je jajčevec dovolj velik).
Rezine jajčevca solimo.
Vsako rezino rahlo premažemo z oljčnim oljem.
Posujemo z mešanico mediteranskih začimb.
Pripravimo mešanico krušnih drobtin in ribanega parmezana.
Vsako rezino jajčevca z obeh strani povaljamo v tej mešanici.
Drobtine z notranjo stranjo dlani dobro pritisnemo ob jajčevec.
Tako pripravljene rezine jajčevca odlagamo na s peki papirjem obložen pekač.
Preden pekač z jajčevci postavimo v pečico, še vsako rezino pokapljamo z malce oljčnega olja.
Pečemo v predhodno ogreti pečici (na 200 stopinj Celzija, funkcija ventilacija – v kolikor imamo to možnost) 15 minut oziroma toliko časa, da rezine postanejo zlatorjave in na otip hrustljave.
Pečene vzamemo iz pečice in jih malce ohladimo.
Mozzarello odcedimo in narežemo na rezine.
Vsako rezino jajčevca nadevamo z rezino plečke ali šunke ter dodamo rezino mozzarelle.
Pohano rezino jajčevca prepognemo tako, da je nadev večinoma pokrit.
Pekač z jajčevci postavimo nazaj v pečico in pečemo še 2 – 3 minute oziroma toliko, da se mozzarella lepo topi.
Postrežemo s prilogo ali samostojno, kot prigrizek.
Če slučajno ostanejo – v kar dvomim – so okusni tudi hladni.

Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z vami kuha Selma Bizjak.