KUHAJMO SKUPAJ: Krompir s kremnim prelivom in jajčki

Foto: Selma Bizjak

Za 1 osebo

4 manjši krompirji, 1 kuhano jajce, 2 jedilni žlici kisle smetane, 1 jedilna žlica majoneze, 3 – 4 delikatesne kumarice, koper, nekaj kolobarjev svežega pora, zeleni listi mlade čebule, rezina rdeče čebule, sol, mešanica pikantnih začimb

Krompir skuhamo v slanem kropu. Za krompir v solati krompir skuhamo neolupljen.
Medtem pripravimo preliv. V skodelico damo kislo smetano, majonezo, ščepec soli, koper in na manjše kolobarje narezane kisle kumarice.* Dobro premešamo.
Očistimo in operemo por ter ga narežemo na kolobarje.
Narežemo zeleni del mlade čebule. In odrežemo kolobar rdeče čebule.
Kuhan krompir odcedimo in ohladimo do mlačnega.
Krompir olupimo in narežemo na polovico oziroma na štiri dele odvisno od velikosti.
Postavimo na servirni krožnik. Krompir po okusu solimo.
Dodamo jajce.
Prelijemo s kremnim prelivom.
Dodamo por in obe vrsti čebule.
Posujemo s pikantnimi začimbami.
*Za vse ljubitelje velikonočne šunke lahko v preliv dodate še na kocke narezano velikonočno šunko ali prekajeno meso.

Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.