Soda bikarbona: Lepotni triki, nad katerimi boste navdušeni

(foto: Freepik.com)

Ali ste vedeli, da lahko sodo bikarbono uporabljate tudi za nego rok, kot naravni dezodorant, kot učinkovit recept, ki odstrani tudi madeže in starostne pege z obraza? Preberite.

Nega rok
Da bi pomladili svoje roke in odpravili mrtve celice ter zdravili poškodovano kožo, naredite zmes iz medu in sode bikarbone. Zmešajte skupaj eno žličko medu in eno žličko sode bikarbone in nanesite na umite roke. Masirajte nekaj minut, nato pa sperite pod toplo vodo. Roke bodo mehke, koža bolj nežna, tudi nohti bodo bolj zdravi.

Naravni dezodorant
Soda bikarbona je odlično sredstvo, ki učinkovito odpravi tudi neprijetne vonjave potenja. Če se boste kopali v topli vodi, ki ste ji dodali dve večji žlici sode bikarbone in nekaj kapljic eteričnega olja sivke, bo vaša koža mehka, zdrava in sijoča, prijetno bo dišala še več ur.

Naredite pa lahko tudi učinkovit dezodorant za pazduhe. Pol žličke sode bikarbone zmešajte s pol žličke vode in mešanico nanesite na čiste in suhe pazduhe. Dobro vtrite in obrišite kožo z bombažno krpico. Zaščiteni boste pred neprijetnim vonjem znojenja vsaj za 12 ur.

Redno negujte kožo obraza. (foto: Freepik.com)

Za nego kože obraza
Če imate na obrazu kožne nepravilnosti, akne, mozolje, starostne pege, si pripravite masko za obraz. Zmešajte skupaj pol žličke soka limone in pol žličke sode bikarbone. Nanesite mešanico na čist obraz in pustite delovati pol ure. Nato sperite s toplo vodo. ponavljajte vsak dan, dokler koža ne bo bolj zdrava, mehka in sijoča.

Za odstranjevanje ogrcev
Naredite mešanico iz ene žlice sode bikarbone in ene žlice mleka. Mešanico nanesite na čist obraz in nežno, s krožnimi gibi masirajte nekaj minut. Pustite delovati 15 minut, nato sperite s toplo vodo. ponavljajte vsak drugi dan.